Цветанов и Каракачанов: Няма да има демонтиране на коалицията

3726
Цветанов и Каракачанов: Няма да има демонтиране на коалицията
Снимка: Министерски съвет

Няма да има демонтиране на управленската коалиция. Това заяви вторият човек в ГЕРБ Цветан Цветанов във връзка с въпрос защо има изрична декларация против коалиция с БСП, но не и против коалиция с ДПС, след като Движението настоява за демонтаж на "Обединените патриоти" от управлението.

В политиката, демонтажът се излъчва от избирателите, а не от партия, която е четвърта по големина и беше демонтирана от властта още през 2014 година, подчерта от своя страна военният министър Красимир Каракачанов. ДПС могат да помислят защо нито една политическа партия не иска да управлява с тях, добави той. Може би хората не ги смятат за стабилен партньор, смятат ги, за етническа партия. Може би ако ДПС си отговорят защо никой не ги иска, ще им стане ясно къде са им проблемите, е гледната точка на Каракачанов, изразена пред Нова телевизия.

"Воля" подкрепя правителството, за да не се върне БСП на власт

Молете се нашите да не дойдат на власт, както са изгладнели. Това казал член на БСП, според лидера на "Воля" Всеселин Марешки. Затова н...

Председател на Контролната комисия е по-висока позиция от тази на Изпълнителната комисия на ГЕРБ. Така Цветанов коментира вътрешни рокади в партията, станали факт след вчерашния ѝ конгрес. Председател на Контролната комисия стана бившият вече председател на Народното събрание Димитър Главчев.

Относно оставката на Главчев като председател на парламента, Каракачанов коментира, че не е трябвало да бъде подавана, защото опозицията не критикувала конструктивно, а искала да очерня. На ДПС ще им кажа, че БСП не иска да управлява с тях, подчерта военният министър и обясни, че така казвали червените.

Относно излизането на Цецка Цачева от Изпълнителната комисия на ГЕРБ, Цветан Цветанов каза следното: Г-жа Цачева има много ангажименти в правосъдното министерство, това не е унижение към нея. Той отрече, че е възможно скоро да се кандидатира за председател на ГЕРБ. Проблемът на СДС е, че когато бяха най-силни и мощни беше, че всеки тогава искаше да е първи, многозначително каза Цветанов.

По-добре е хора, реализирали и участвали пряко в приватизационния процес, да не дават много коментари, коментира Цветанов изявление на Иван Костов, че се гордее с приватизацията. Бившият вицепремиер подчерта изрично, че законодателство за давността на приватизационните сделки не се прави, за да се разследват само определени сделки, а всички.

ДПС намеква все по-силно за предсрочни парламентарни избори

Иска ли ДПС да влезе в управлението на мястото на "Обединени патриоти"? Този въпрос беше поставен пред членът на Изпълнителното бюро на...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛИТИКА:

Петков: Пеевски и Борисов не притежават тази държава (ВИДЕО)

ПП-ДБ, БСП, "Възраждане" и ИТН свалиха председателя на парламента (ВИДЕО)

Пеевски за обединението срещу Желязков: Видяхте неограничения кеш на коалицията на пудела (ВИДЕО)

Борисов: Честито на новата сглобка, ние се отървахме от ПП (ВИДЕО)

Проблем с кворума в парламента, ГЕРБ и ДПС опитват да спасят Росен Желязков

ИТН: ПП-ДБ провалиха кворума, спасявайки Росен Желязков (ВИДЕО)

Искрен Митев и "Възраждане" в пореден сблъсък: Стигна ли се до бой в парламента?

Не се очертава лесна и стабилна коалиция: Политолози за очакванията след изборите

Председателят на ЦИК се надява да няма пак "кодове" за машините

Росица Матева: ЦИК работи за честни избори 2 в 1

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com