Цветанов: Има непоследователност и хаос в управлението, подготвям политически проект

6615
Цветанов: Има непоследователност и хаос в управлението, подготвям политически проект
Снимка: БГНЕС

Цветан Цветанов ще направи собствен политически проект, с който възнамерява да участва на парламентарните избори догодина. Новината съобщи самият той в „Тази събота“ по БТВ, като уточни, че до септември ще бъде проведен Инициативен комитет и учредяване на партията.

Към момента няма яснота как ще се казва новата партия, като възможностите за име все още се обсъждат. Бившият втори в ГЕРБ обясни, че е взел това решение, след като е получил огромна подкрепа от симпатизантите си за решението да напускане партията на премиера Бойко Борисов.

Цветан Цветанов: От днес прекратявам членството си в ГЕРБ

Днес в 13:00 ч. в първичната структура на ПП ГЕРБ София-град Изгрев подадох заявление за напускане на партията. Това пише в своята Fac...

„Моят политически проект ще бъде изцяло на нова основа. Ще се поостаря да изградя това, което мога да правя, но ще премахна грешките, които съм допускал при самото структуриране и изграждането на ПП ГЕРБ. Най-голямата грешка беше, че нямах опит – имах огромна енергия, обикалях страната, докато някои се занимаваха с други дейности“, посочи Цветанов.

Той определи отношенията си с лидера на ГЕРБ и министър-председател Бойко Борисов като „никакви“ и разказа, че на рождения му ден, на Цветница и на Великден премиерът му се е обадил, за да му честити. „За неговия рожден ден пуснах един SMS, защото когато му се обадих – той не вдигна телефона. Пожелах му здраве и успех“, допълни той. Цветанов определи като нелепи предположенията, че стои зад снимките от спалнята на премиера. Той обясни, че няма достъп до най-личното пространство на Борисов и предположи, че политическият анализатор Георги Харизанов е „заложен“ от премиера да бъде двигател на ГЕРБ.

Председателят на Евроатлантическия център за сигурност коментира, че е напуснал ГЕРБ, защото в политическата сила отсъства първоначалният замисъл. Той разказа, че при срещите му с хора от партията, които са били съпричастни към идеята на партията от 2006 г. – вече нямат доверие в политическата формация. „Има непоследователност и хаос в управлението. Самият факт, че се правят предложения за законодателни промени, където не са намерили място в управленската програма на нито една политическа сила – означава, че се правят законодателни промени, които не отговарят на потребността“, коментира Цветанов.

По думите му България отсъства от дебатите за бъдещето на Европа. „Аз смятам, че всичко е вманиачено в това как да правим рейтинг и политики, които да не съответстват на хоризонти, а само на сегашното запушване на политически скандали“, допълни той.

Цветан Цветанов не е актуален като Лили Иванова и няма да има успешно завръщане, смята политолог

Българската политика не търпи връщане, като излезеш от активна роля, повече не може да се върнеш. Цветан Цветанов не е Лили Иванова, за...

Бившият втори в ГЕРБ даде пример с идеята за създаване на Държавна петролна компания. По думите му реализацията на подобен проект ще ни върне 20 г. назад заради липса на пазарен принцип. Той допълни, че и в момента има регулатори, които може да следят за монопол на пазара. „Давам за пример и последното вето на президента, свързано с НСО и това, което се прави като възможност за подобна структура в МВР. Това е различието, което съм имал и докато бях председател на вътрешната комисия в парламента. Тогава казах на зам.-министъра Краси Ципов, че докато аз съм председател на вътрешната комисия – това няма как да стане, защото не кореспондира с управленската програма, която ние сме говорили“, коментира още той.

Цветанов посочи, че сливането на СОБТ с Жандармерията ликвидира структурно звено, което трябва винаги да е в боеспособност и да бъде на прякото подчинение на главния секретар на МВР. Цветанов заяви още, че бившите му съпартийци не живеят с проблемите на хората, а целят единствено политическа реализация на гърба на симпатизантите.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛИТИКА:

Кабинетът освободи Вяра Тодева и още 5 областни управители за сметка на кадри на ГЕРБ (СНИМКИ)

Киселова за избора на следващия председател на НС: Той е потенциален кандидат за премиер

"Левицата" с нов залп срещу Корнелия Нинова - отново е замесена Ваня Григорова

НС ще има поне още едно заседание, за да забранят депутатите рекламата на хазарт

"Не пипай там, където не ти е работа": Ицо Хазарта каза защо цялата задкулисна машина премазва ПП-ДБ

Заплатите на военните скачат 30%, реши парламентът

"Няма как да излъжеш всички и завинаги": Главчев се похвали с раздаване на пари

"Не влязохме в сглобки и договорки": БСП отчете работата си в 49-ия парламент (ВИДЕО)

Кирил Петков: Пеевски не би посмял да ми каже тези неща, ако бяхме без охрана (ВИДЕО)

Хореограф се закле като депутат от ГЕРБ в последния ден на парламента

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика