Цветанов: Йовчев, Сидеров и Петното са инструментите за задържане на властта

29222
Цветанов: Йовчев, Сидеров и Петното са инструментите за задържане на властта
Снимка: БГНЕС

Прокуратурата не говори за незаконни подслушвания по времето на ГЕРБ, защото такива няма. Ако имаше, не мислите ли, че и ние нямаше да извадим нещо, да се похвалим, заяви пред bTV бившият вицепремиер и вътрешен министър Цветан Цветанов, срещу когото има три обвинения, включително едно за превишаване на правомощия по отношение на използване на СРС.

"Нашият лидер Бойко Борисов е наблюдаван, посредством джип, паркиран в близост до дома му. Наблюдавани са хората, които влизат и излизат от дома му. И той затова подаде сигнал. А този джип не е на човек, който живее в този район", каза бившият вътрешен министър.

Делото срещу Орлин Тодоров пак отложено - един от адвокатите отсъствал

За пореден път Окръжният съд във Велико Търново отложи делото срещу бившия директор на Териториално звено „Борба с организираната...

Всичко е свързано с разработката "Галерия", сегашният вътрешен министър Цветлин Йовчев и шефът на ДАНС Владимир Писанчев, които тогава бяха главни действащи лица, смята Цветанов.

„МВР се превърна в пропагандна машина. При Цветлин Йовчев има бързо осребряване на това, което е извършил като услуги”, коментира Цветанов. По този лаконичен начин той отговори на въпроса защо напада настоящия МВР шеф, при положение, че той е заемал поста шеф на ДАНС, бил е съветник на Бойко Борисов и началник на кабинета на Росен Плевнелиев.

Според Цветанов хора на ръководни постове в МВР – Станимир Флоров, Калин Георгиев и Ангел Антонов, били махнати, защото трябвало да бъде овладян сектора за сигурност, за да минава през призмата на Цветлин Йовчев, шефа на ДАНС Владимир Писанчев, Делян Пеевски и Сергей Станишев.

Златните карти на властта

Колите за подслушване обикаляли цялата страна по времето на Цветанов

Оборудваните автомобили на службите за следене и подслушване – т.нар. „кечери”, са излизали за задачи и извън столица...

На 21 май 2013 г. лидерът на „Атака” Волен Сидеров посегна на журналист от СКАТ, след което е посегнал и на полицай (бел. ред - атаката срещу журналиста Тео Ангелов), припомни бившият вътрешен министър.

„Защо не предприеха действия тогава? Защото на 29 май трябваше да се гласува за новия премиер. След като правителството бе сформирано, действията на Сидеров вече са безнаказани”, добави Цветанов. Бившият вътрешен министър посъветва лидера на „Атака” да се откаже от имунитета си, ако няма от какво да се притеснява.

Той отправи и питане към Цветлин Йовчев дали има проведена операция на съседна държава, която не е съгласувана с другата държава.

Цветанов коментира и ареста на Бисер Миланов - Петното. Той изтъкна, че задържането е по сигнал от юли, а на 9 август 2013 г. Цветлин Йовчев присъствал на среща заедно с Миланов и премиера Пламен Орешарски.

България през 2013 година: Цецо с големите уши

Ако искаш бъдещето да е различно от миналото, не забравяй миналото. Тези думи на холандския философ Барух Спиноза, който е отлъчен от е...

„Миланов бше част от сценария за свалянето на ГЕРБ. Той беше угоден за „България без цензура”. Може би имат притеснения да не би той да каже истината”, коментира Цветанов.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика