Цветанов: Не бих станал министър на вътрешните работи в момента

14902
Цветанов: Не бих станал министър на вътрешните работи в момента

Не бих се върнал като министър на вътрешните работи към този момент. Това каза пред журналисти председателят на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов. Той добави: "Това е най-голямата отговорност, която се носи във всеки един министерски пост в целия кабинет".

Припомняме ви, че Софийският апелативен съд потвърди изцяло присъдата на първоинстанционния Софийски градски съд (СГС) от 29. 05. 2014 г. по делото срещу Цветан Цветанов за отказаните СРС-та.

Бъчварова: Оставката на Вучков беше неочаквана. Трима се борят за поста?

Министърът на вътрешните работи Веселин Вучков е подал оставка. Тя е била приета и разписана от премиера Бойко Борисов. Вучков ще се ...

"Познавам Веселин Вучков от периода, когато бях вътрешен министър. Той е изключително почтен и ерудиран служител на МВР. Не бих искал да правим каквото и да било предположение, докато не бъдат изчистени абсолютно всички детайли около мотивите. По всяка вероятност днес ще бъде срещата с него. Преди всичко трябва да бъде максимално отговорни и да не се водим от емоциите. Точно за това правим всичко възможно да обсъждаме всяка възникнала ситуация, която би могла да провокира евентуално тълкуване за разклащане на правителството", заяви Цветанов. Той посочи, че се стараят в диалог да показват своите мнения и да взимат решения. "Оставката се гледа в НС, ако тя не стигне до него, ние не говорим за оставка. Имало е последващи разговори между премиера и министър Вучков", поясни Цветанов, цитиран от агенция "Фокус".

ПГ на ГЕРБ е оценила качествата на Веселин Вучков, за да бъде избран за министър на вътрешните работи.

Няма внесена оставка, за да коментираме дали ще има подкрепа. "Министър-председателят е човекът, който формира МС и прави предложения за кадровите промени. От тази гледна точка, ще подкрепим премиера, ако се стигне до гласуване в пленарна зала", допълни Цветанов.

Според него трябва да се направи всичко възможно, за да се разбере какви са били мотивите за тази оставка.

Вучков предлага главен секретар на МВР на 4 март

На 4 март ще направя предложение за главен секретар на МВР. Това каза пред журналисти в парламента министърът на вътрешните работи Весе...

Председателят на ПГ на ГЕРБ уточни, че е отложена консултацията им с президента с един ден и ще се състои в петък.

Междувременно вътрешният министър в оставка Веселин Вучков около 13 ч. се появи в сградата на парламента. Той влезе първо в стаята на ГЕРБ, след което, придружаван от депутата Димитър Лазаров, отиде в кабинета на председателя Цецка Цачева, но без да каже нито дума пред медиите.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика