Цветанов: Не бива да се лепят етикети на цялата партия заради случая във Виноградец

2157
Цветанов: Не бива да се лепят етикети на цялата партия заради случая във Виноградец
Снимка: БГНЕС

"Не бива да се лепят етикети на цялата партия заради случая във Виноградец. След като няма никакво повдигнато обвинение, Лазар Влайков е невинен. При тази ситуация, където под въздействието на алкохол е произвел с оръжие или той, или някой друг, изстрели, съм убеден, че строгостта на закона трябва да бъде изпълнена с пълната си сила. Политическото решение, което взехме, е да бъде изключен г-н Влайков, да се разграничим от действията му и да бъде призован да напусне общинския съвет (бел. ред. - на Септември). Свалили сме доверието си да бъде председател на общинския съвет." Това каза зам.-председателят на ПП ГЕРБ и председател на парламентарната група на партията Цветан Цветанов в интервю за Нова телевизия.

"Когато се кандидатства за едни общински избори, много са хората, които могат да бъдат част от листата на общинските съветници. Ако някой е предполагал, че ще направи такова тежко деяние, смятате ли, че ще бъде? Няма случай, в който или г-н Борисов, или аз да сме толерирали подобно поведение. Казали сме, че всеки, който уронва престижа на партията, ще бъде отстранен и ще се разграничим от него", допълни още Цветан Цветанов.

Цветан Цветанов: Не искаме президентска република. БСП е преписала 70-75 % от нашия законопроект

Не искаме президентска република. Това каза във Варна председателят на парламентарната група на ГЕРБ и зам.-председател на партията Цве...

Припомняме, че председателя на Общинския съвет на Септември Лазар Влайков е бил разследван за побой и намушкване с нож, но е бил оправдан.

В коментар за отвличането на Адриан Златков, който е в неизвестност вече шести ден и дали може да се каже, че това е дело на "Наглите", Цветанов каза: "Вие знаете, че в началния етап на задържане на "Наглите" бяха много лица задържани, но не всички бяха осъдени. Имаше един Киро Шкафа, който заради това, че не беше в ареста, беше убит. Не искам да конкретизирам кои от "Наглите" са останали отвън, защото за тях просто не са били събрани достатъчно доказателства. Ако преди съдът беше проявил повече съпричастност, мисля че може би щяхме да стигнем и до други лица, които бяха част от тази група. Докато бях вицепремиер и министър на вътрешните работи не позволявахме каквито и да било лица от каквито и да било групи да правят безобразия в страната. След промените, които бяха направени 2013 година, когато беше закрита реално ГДБОП, системата беше разбита. В момента правителството полага максимални усилия."

"Когато беше отвлечен последният човек, господин Гунински от групата на "Наглите", действахме тайно. Знаехме тогава групата, контролирахме групата и направихме реализацията, когато беше възможно. Не мога да кажа дали сега с отвличането на Адриан е така, защото нямам достъп до такава информация. МВР реши да не споделя информация по случая", допълни още той.

Във връзка с протестите на жителите на Велинград заради отварянето на мина за волфрам, Цветанов коментира, че ще бъде изготвена нова оценка за въздействието върху околната среда: "Няма да допуснем 42 хил жители да пострадат."

ГЕРБ: Нинова не е участвала в корупционни схеми? Да си опресни паметта!

Лъжи. Така депутатите от ГЕРБ Данаил Кирилов, Цветан Цветанов и Десислава Атанасова определиха изявленията на "червения" лидер Корнелия...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛИТИКА:

За коалицията с ГЕРБ: Лена Бориславова даде обяснение

Свалянето на Желязков е отклоняване на вниманието от пуделите и контрабандистите: Говори Даниел Митов

Божанков: Подчинение ГЕРБ в наше лице няма да срещнат

Последен парламентарен контрол преди изборите 2 в 1

Кирил Петков: Росен Желязков не беше свободен

Димитър Гърдев е единственият депутат от България на най-големия форум на консерваторите в света

"Цялата работа изглежда силно съмнителна": Журналист с важни въпроси по случая с Агенция "Митници"

Николай Денков: Трябва да обвинят пудела, че има пачки

Плажовете вече по закон трябва да са достъпни за хора с увреждания

Началникът на отбраната и генерал от НАТО обсъдиха засилване на ПВО на Алианса

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика