Цветанов: Оставаме с протегната ръка към всички парламентарни групи

1675
Цветанов: Оставаме с протегната ръка към всички парламентарни групи
Снимка: БГНЕС

Структурите останаха малко далеч при определянето на кандидатпрезидентската двойка. Това е грешка, която си оценяваме. Това призна зам.-председателят на ПП ГЕРБ и председател на парламентарната група на партията Цветан Цветанов.

Той уточни, че идеята за допитването, което ще проведат в партийните си структури за предсроящите предсрочни парламентарни избори, се е родила от самите структури, защото те искат да има комуникация при взимането на важни решения. По думите му в анкетата ще има секторни политики, които те да определят като важни, както и партии, с които ГЕРБ би могла да формира правителство.

Цветанов: Дебатът за бюджета създаде възмущение сред народните представители на ГЕРБ

„Вчерашният дебат за бюджета създаде възмущение и недоверие сред народните представители на ГЕРБ”. По този начин Цветан Цве...

На въпрос дали ако структурите кажат да се направи коалиция с БСП, това ще стане, Цветанов коментира, че трябва да се съобразяват както с техните членове, така и с избирателите.

"Правителството трябва да има твърдата сериозна парламентарна подкрепа и да знаем, че тя е искрена. Постигнахме тяснопартиен вот на президентските избори. В 43-то Народно събрание показахме, че сме с протегната ръка към всички парламентарни групи за важните решения. В бъдеще всички трябва да говорят на един език по важните национални приоритети", каза още Цветан Цветанов пред bTV.

Попитан как ще коментира критиките относно дейността на МВР от страна на ген. Атанас Атанасов, Цветанов отговори: "Защо не казваме, че и в настоящия момент ДСБ има своя представител в МВР? Бяха положение максимални усилия да се покрият щетите от управлението на Орешарски. Страната ни беше давана за пример. Кой закри СОТ? Патрулите на СОТ винаги бяха в разстановката за охрана на обществения ред в столицата. Това беше закрито, защото винаги в управлението на БСП има личен икономически интерес. 20-25 млн. беше самоиздържката на СОТ в МВР."

"В борбата срещу престъпността винаги трябва да инстититуционално взаимодействие. Не виждам никакъв проблем да работят институциите заедно. Съжалявам, че такива професионалисти като Росен Йорданов бяха освободени. Няма главен секретар като Калин Георгиев…", каза още Цветанов в отговор на въпрос обслужва ли прокуратурата ГЕРБ.

АБВ няма да прави предизборна коалиция с БСП

АБВ няма да прави предизборна коалиция с БСП или с ГЕРБ, но ще се водят разговори с по-малките, лявоориентирани формации. Това за &bdqu...

По думите му предстои създаването на нова управленска програма с интерактивна карта, която ще даде концентрацията на престъпленията: "Много е важно да се направи необходимата превенция и да има респект от полицията."

Цветанов информира, че употребата на наркотици вече не е изключение при 12-годишните деца. Той предложи да се въведат тестове за наркотици след съгласието на родителите .

В коментар за отстраняването на кмета на Пловдив Иван Тотев Цветанов заяви: "Това е твърдението на прокуратурата, един човек е невинен до произнасянето на трета инстанция. Истината ще излезе и тогава е по-правилно да се коментира. Съдът е този, който трябва да прецени дали едно лице е виновно. Към настоящия момент има и министри с обвинения."

Попитан дали остава политическото доверие към Тотев, Цветан Цветанов каза: "Нямаме пречки, които да бъдат в друга посока."

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛИТИКА:

На комисия: Депутатите приеха спешни промени за служебните премиери

Подуправителят на БНБ каза би ли приел да е служебен премиер

И бившият депутат от ДПС Петър Чобанов не иска да е служебен премиер

Омбудсманът: Не мога да съм служебен премиер, ще подам оставка

“В грешка сте”: Атанасов обясни, че няма да има двойни депутатски заплати (ВИДЕО)

Денков за 20 г. България в НАТО: Съюзната сила е най-мощното послание за агресорите

Борисов търси Настимир Ананиев зад фикуса: Вижте да няма някой (ВИДЕО и СНИМКА)

Пеевски за 20 г. България в НАТО: Атлантическите ценности нямат алтернатива

Тошко Йорданов за двойните депутатски заплати: Надявам се хората да се вбесят

Радев не изключи сценария да не може да назначи служебен кабинет

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика