Цветанов: Оставям с пренебрежение думите на Румен Радев

7144
Цветанов: Оставям с пренебрежение думите на Румен Радев
Снимка: БГНЕС

Смятам, че е недопустимо един президент да говори по този начин. Не очаквайте да говоря по същия начин. Оставих го с пренебрежение – един политик да обижда персонално означава, че няма достатъчно аргументи. Така дясната ръка на Бойко Борисов – Цветан Цветанов, коментира думи на президента Румен Радев, че разбирал повече от апартаменти, а не от самолети. Припомняме, че на 4 юли Радев каза следното: „Цветан Цветанов не разбира нищо от изтребители, той разбира само от апартаменти. Единствената връзка между Цветанов и авиацията е, че той говори на автопилот”.

Цветанов отрече да е бил обиден от репликата за апартаментите и напомни как е един от малкото много проверявани политици. Не е нормално президентът да обижда парламента, че може да се превърне в трибунал – България е парламентарна република, напомни вторият човек в партията на Бойко Борисов пред Нова телевизия. И добави как вчера (6 юли) се е обадил на президента Румен Радев, за да го информира, че мандатът на Комисията за защита от дискриминация изтича и президентската институция трябва да определи четирима от общо девет души, които съставляват ръководния орган на комисията.

Доживяхме Цветанов да обвинява държавата Швеция в корупция

Това заяви президентът Румен Радев по повод обвиненията, че е лобирал за шведските самолети "Грипен", които да бъдат въведени на въоръж...

Според Цветанов в момента президентът проявява егоцентризъм и това и е негово право. Никога не съм претендирал, че съм държавата и разбирам от самолети, но искам да е ясен механизмът защо се харчат милиони на данъкоплатците. Трябва да има прозрачност, подчерта Цветан Цветанов, който не пропусна да припомни как Сметната палата е открила, че инициативният комитет в подкрепа на издигането на Румен Радев за президент е събирал пари и след края на президентската кампания.

Бившият вицепремиер отново прояви подозрителност относно бързината, с която се взело решение за изтребителите и как е отпаднал един от участниците. Той обаче моментално каза, че Народното събрание не било разследващ орган и всичко щяло да бъде изяснено в специалната парламентарна комисия, създадена по случая. Поведението на ГЕРБ винаги е било за истината, заяви Цветанов, който отрече, че играе ролята на лошото ченге в случая.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛИТИКА:

Радев и Главчев обсъждат исканите смени в кабинета

Борислав Цеков: Ако внесат вот на недоверие, ще нарушат Конституцията

Елена Йончева: Мигрантите ще бъдат връщани обратно

Гроздан Караджов: ГЕРБ, ДПС и ПП-ДБ искаха да покрият скандала около Нотариуса

Бойната група на НАТО у нас получи висока оценка

Нанков: Лъжа е, че настоящият регионален министър е кадър на ГЕРБ

Още една рокада в Агенция "Митници"(ВИДЕО)

Новият директор на „Митниците“: Заварих уплашени хора

Еврокомисар Илва Йохансон ни обеща конкретна дата за сухопътния Шенген

БСП ще праща доклада за "Боташ" на Европейската прокуратура (ВИДЕО)

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика