Цветанов притисна Нинова за приватизацията по време на филм на Йончева за оградата

6351
Цветанов притисна Нинова за приватизацията по време на филм на Йончева за оградата
Снимка: БГНЕС

Председателят на парламентарната група на ГЕРБ Цветан Цветанов поиска от лидера на БСП Корнелия Нинова да подпише предложението на ГЕРБ за конституционни промени за отпадане на давността за разследване на приватизационните сделки. Цветанов направи това от трибуната след излъчване на филма на Елена Йончева "Граница" в зала 42 на НДК. Корнелия Нинова взе папката, дадена й от Цветан Цветанов и каза, че ще я върне утре.

Смелият Бойко Борисов ще поеме ли отговорност за видяното във филма „Граница“ – кой ще подаде оставка, попита Нинова, цитирана от агенция "Фокус".

ГЕРБ ще иска промяна на Конституцията заради приватизацията

За давността относно приватизационните сделки обсъждахме повече от пет варианта за изменение на законодателството, включително в Консти...

Всичко, което се отнася по тема приватизация – от утре нататък. Днес няма да им позволя да опорочат всичко, което Елена Йончева направи през последния месец", заяви лидерът на БСП. По думите й вместо да размята папки, Цветан Цветанов е трябвало да каже кой ще си подаде оставката и ще поеме отговорност за видяното във филма. „Днес става въпрос за корупцията по време на управлението на Бойко Борисов. Вие я видяхте с факти, документи и свидетели“, заяви Нинова.

"Оградата по българо-турската граница беше занемарена през 2013 г., информацията във филма на Елена Йончева е известна на службите", поясни Цветанов, след като взе думата. Той поздрави Елена Йончева за материала. „Би трябвало да се даде цялата история за начина, по който започнаха да се изграждат преградните съоръжения. Тук искам да споделя, че периодът, в който беше визирано 2012 г- да действително имаме успешен проект" каза Цветанов.

Той посочи, че 2012 г., когато е приключил този проект, след изтичане на гаранционния срок, тази система вече е била занемарена. "Да, действително това е пропуск, който беше направен 2013 г.", поясни Цветанов. Председателят на ПГ на ГЕРБ помоли Елена Йончева, когато дава цялостния си материал за оградните съоръжения, да предостави материали за изграждането на преградните съоръжения през периода на 2013 г. „Това преградно съоръжение възпрепятства преминаването на бежански потоци“, каза Цветанов. Относно целевата помощ от 160 млн. евро, Цветанов поясни, че текат процедурите за видеонаблюдението, което да покрие цялата българо-турска граница.

Елена Йончева попита Цветанов дали филмът й трябва да бъде излъчен по националните медии, на което Цветанов заяви, че няма никакъв проблем българските медии да го излъчат. Цветанов коментира, че и България, и Турция работят изключително добре, за да се неутрализират мигрантските потоци

Цветанов смята, че Радев завижда на Борисов

Няма да допуснем който и да е да поругава авторитета на всяка една институция. Това заяви вторият човек в ГЕРБ Цветан Цветанов по адрес...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛИТИКА:

Димитър Гърдев е единственият депутат от България на най-големия форум на консерваторите в света

"Цялата работа изглежда силно съмнителна": Журналист с важни въпроси по случая с Агенция "Митници"

Николай Денков: Трябва да обвинят пудела, че има пачки

Плажовете вече по закон трябва да са достъпни за хора с увреждания

Началникът на отбраната и генерал от НАТО обсъдиха засилване на ПВО на Алианса

Докладът на временната комисия за "Митниците" отива в прокуратурата

Винаги двама, винаги: ГЕРБ вече говори за Пеевски и Борисов като за едно

Главчев пред близки на отвлечени български моряци: Работим активно да се приберат скоро

БСП ще поиска отлагане на либерализацията с три години (ВИДЕО)

Забраната за реклама на хазарта мина на комисия, но едва ли ще стане факт

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика