Цветанов заплаши с политическа криза при загуба на ГЕРБ на балотажа

3083
Цветанов заплаши с политическа криза при загуба на ГЕРБ на балотажа
Снимка: БГНЕС

Заместник-председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов заплаши с политическа криза, ако ГЕРБ не спечели президентските избори на предстоящия в неделя балотаж и се наложи премиерът да подаде оставка. Това се разбра от думите му в ефира на bTV.

"Искаме ли да влезем в политическа криза?", попита риторично той и добави, че бизнесът ще бъде най-потърпевш при такава ситуация, ще пострадат сериозно и секторите, които са определи за приоритетни в бюджета за догодина - сигурност, здравеопазване, образование.

Радев: В безсилието си опонентите ми търгуват със страха

ГЕРБ загубиха в София, в Пловдив, в големите градове. Те загубиха подкрепата на хората в активна възраст, образованите хора. Това разби...

Цветанов отново лансира тезата на партията, че ДПС и БСП ще бъдат заедно на балотажа.

"Вие смятате ли, че БСП няма да употребят Радев, за да създадат политическа криза?", попита още Цветанов. Той предупреди, че истинските реформи досега са правени само от ГЕРБ, а те изискват непопулярни мерки.

Цветанов изрази убеденост, че все пак победителят на балотажа ще бъде кандидатът на ГЕРБ Цецка Цачева, а лошият й резултат на първия тур обясни с това, че избирателите на партията са подценили президентските избори, защото нямат общо с местните и националните приоритети. Той обаче очаква мобилизация в неделя, вече е провел разговори с "абсолютно всички" местни структури на партията. Обясни и че на местни избори се е случвало ГЕРБ да губи на първи тур, но после ситуацията се променяла.

На въпрос дали се очаква подкрепа от страна на Патриотичния фрoнт за балотажа, въпреки че в нощта на изборите се разбра, че това не може да се случи, Цветанов обясни, че се е видяло, че "Обединените патриоти" не подкрепят кандидатурата на Радев. Водели се в работен порядък разговори с техни представители.

Референдумът на Слави няма да достигне границата "задължителен закон"

Референдумът на Слави Трифонов почти сигурно няма да стане законово задължителен. Причината – след преброени 95,16% от пуснатите ...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика