Цветозар Томов чака извинение от Трифонов

2395
Цветозар Томов чака извинение от Трифонов
Снимка: БГНЕС

Говорителят на Централната избирателна комисия (ЦИК) Цветозар Томов обяви, че очаква извинение от екипа на "Шоуто на Слави" след повторното преброяване на бюлетините от референдума.

Припомняме, че по-рано днес Върховният административен съд (ВАС) даде ход на второто дело, заведено от Слави Трифонов, за оспорване на резултатите от националното допитване на 6 ноември. Жалбата е подадена срещу обявените от ЦИК резултати. ВАС е допуснал съдебна математико-статистическа експертиза, която следва да се запознае с материалите по делото и протоколите на секционните избирателни комисии, сканирани в сайта на ЦИК. Експертите трябва да се произнесат до 10 дни. Освен това съдът е постановил да се извърши повторно преброяване на бюлетините в посочени от Трифонов 44 секции и да установи има ли грешки и какви в протоколите с резултатите.

Говорител на ЦИК за Слави Трифонов: Жалък мошеник

Този, който, позовавайки се на разликата в тиражите на бюлетини и пликове, прави внушението, че на стотици хиляди хора не са давани пли...

Томов написа в профила си във Facebook, че е доволен от решението на съда, и допълва, че се надява медиите да отразят резултатите от експертизата.

"Надявам се също така, ако имат капка човешко достойнство, след като приключи експертизата, г-н Трифонов и хората му да се извинят на ЦИК за глупостите и обидите, с които заляха публичното пространство", завършва Цветозар Томов.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика