Д-р Даниела Дариткова: Не е време държавата да се дава в ръцете на несигурни политически субекти

2296
Д-р Даниела Дариткова: Не е време държавата да се дава в ръцете на несигурни политически субекти
Снимка: ПП ГЕРБ

Много е важно България да има стабилно управление след 4-ти април, за да може да преодолеем икономическите и социалните последствия от пандемията. Не е време за експерименти. Не е време държавата да се дава в ръцете на несигурни политически субекти, които се опитват да спечелят само с отрицание, а не казват какво могат и какво ще правят, ако случайно се окажат във властта. Това заяви водачът в листата на ГЕРБ-СДС д-р Даниела Дариткова пред жители на Неделино.

Тя подчерта, че правителството не дели общините на малки и големи, нито по техните политически ръководства. Именно за това в община Неделино през последните 10 години са инвестирани повече от 8 млн. лева. В това число през февруари тази година са осигурени 300 000 лв. за изграждане на училищен SТЕМ-център. В края на миналата година се отпуснаха 350 000 лв. за хидрогеоложки проучвания и сондажи. Реализирани са редица проекти за улици и пътища в общината, за изграждане и модернизация на пространства и обекти за обществено ползване. Ремонтиран е междуобщинският път Долен-Крайна. Със средства от държавния бюджет също така е рехабилитиран изцяло пътят от Бял Извор до Златоград.

Д-р Даниела Дариткова: България е втора по най-ниско ниво на държавния дълг в ЕС (СНИМКИ)

Много се спекулира за финансовата стабилност на България от наши опоненти, но е факт, че в ГЕРБ винаги сме държали на финансовата стаби...

„Всичко това се случва заради усилията на правителството да осигури стабилност на държавата, защото тя е финансово добре управлявана и е имала възможност да отделя допълнително средства за общините“, отбеляза д-р Дариткова. Тя призова жителите на Неделино да направят разумен избор за тези, които са доказали, че се грижат за хората и които могат да развиват модерна България.

Д-р Дариткова представи листата на ГЕРБ-СДС, като в срещата участваха Недялко Славов, д-р Красимир Събев, Екатерина Гаджева, Мария Семерджиева и Денислав Костов.

Според Недялко Славов коалицията между най-голямата дясна партия ГЕРБ и най-старата - СДС, се възприема добре. „Хората осъзнават, че само ние можем да гарантираме стабилност. Точно стабилност е нужна - за справяне с коронакризата, за изпълнение на поетите ангажименти. Програмата ни е ясна. Ние гоним устойчив ръст на доходите в следващите 4 години, като стремежът е минималната работна заплата да достигне 1000 лева, а средната 2000 лв“, посочи Славов.

Той подчерта, че социалната програма изцяло ще бъде преформатирана и насочена към нуждите на всеки отделен уязвим човек. „Целта е тази помощ да стане още по-адекватна за всеки нуждаещ се. Ключово за нас е образованието, където ще продължим да инвестираме, ясно осъзнавайки, че добрите резултати са предпоставка за успех във всички останали сфери на обществения живот. Ще продължим да инвестираме в здравеопазването, особено в спешната помощ, която е изключително важна за нашия регион“, допълни Недялко Славов.

Дариткова: Надяваме се, че в следващия парламент ще има много повече консенсус

Мандатът на 44-тото Народно събрание не бе лек, от първите дни на следващото ГЕРБ ще положи усилия за възстановяването на нормалния диа...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛИТИКА:

Томислав Дончев: Възможно е да разговаряме с ПП-ДБ отново след изборите

Тагарев: Можем да гледаме с насмешка политици, говорещи за излизане от НАТО

Шефът на БНБ обясни на президента Радев защо не може да стане служебен премиер

Радев се срещна и с втория със забрана от Борисов да става премиер

Шефът на "Сиела норма": При избори 2 в 1 ще имаме машинно гласуване, при различни дати - трудно

Кой ще е служебен премиер? Радев се срещна и с управителя на БНБ

Горица Грънчарова-Кожарева ли е следващият служебен премиер на България? (СНИМКИ)

При избори 2 в 1: Ще има ли машинно гласуване?

Окончателно: Депутатите решиха МВР да пази бежанските центрове

Нинова е изненадана от Борисов, че не дава кадри на ГЕРБ за служебни премиери (ВИДЕО)

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика