X
 
 

Д-р Николай Михайлов: Това, което става с прoкуратурaтa, има маниер на мафия

34987 39
Д-р Николай Михайлов: Това, което става с прoкуратурaтa, има маниер на мафия
Снимка: btv
"Всичко се оголва до кост. Става съвършено ясно, че това е провалена страна малко или повече в амбицията да се ръководи по правилата на либералната демокрация и върховенството на закона, тези прословути ценности, които 89-та се настаниха в Бългaрия - независимо дали по геополитическа директива или като избор". Това заяви д-р Николай Михайлов в "Лице в лице" по БТВ, визирайки използването на СРС-та срещу президента Румен Радев, както и обявяването за издирване на Васил Божков.

"Във всеки случай това е много груба игра и се играе грубо без оглед на публичното мнение, впечатления, наранимостта на хората. Играе се нагло, това е лошото, с ботушите. И са мобилизани хора от този тип, които могат тази игра и я обичат много. Те се забавляват с нея. Пет години господин Божков ще печели милиони и милиарди и никой няма да забележи, представете си. Нито агенциите, нито официалната власт, нито тези, които играят с вотовете на недоверие и се занимават с театрилизацията на демократичния процес. И накрая ще се сетят, за да ги подпомага Интерпол даже. И даже не е ясно дали не е тук някъде Божков, както се казва, на две преки, или Интерпол го гони", коментира Михайлов. 

"Това е страна, която има в себе си нещо от характера на халюцинация. Не е забавно, защото е зъл театър, защото актьорите са уродливи. Какво става с президентската институция? Това е разгул на антиконституционните действия от прокуратурата. Подслушват президента, избран с народен вот, представлява нацията, изразява я, пресрещнат от тези, които се чувстват уязвени от него с една откровена бухалка. Главният прокурор е изведен като своебразен арбитраж на българския политически ред, той наказва тези, които не са провинени не от гледната точка на закона, а в конкретната ситуация нараняват нечий интерес. Най-непростимото поведение е едно лице да посегне на този ред по принцип, като го обяви за незаконен - това, което прави президента. Прави го, разбира се, без определени следствия на практика. Но вижте, никога нямаше да го сполети тази нелепа съдба, ако думите му нямаха ефект и не произвеждаха резултат. Правосъдието реагира угрижено за Конституцията и държавната измяна...Това е толкова грубо, че много трудно може да бъде квалифицирано. И няма никаква реакция, защо, защото главният прокурор по Конституция е недосегаемо лице. Това, което става манифестира, доказва и аргументира по блестящ начин смисъла на искането на президента за промени в Конституцията що се отнася до съдебната власт. Това не може да се търпи повече. Това не е публичен демократичен процес", каза още Михайлов.

"Това е много опасно, при едно здраво, неапатично общество, би трябвало да мобилизира енергия на много остро отрицание и голяма съпротива. Това, за да бъде плодотворно, ще трябва да стане ясно, че промените в съдебната система са императивни. Съпротивата е абсолютно задължителна. Не става дума за титанична гражданска акция, която силово ще трябва да сваля правителство или институции. Но народът, гражданите, ще трябва да изразят собственото си мнение по фундаментален въпрос. И той е: това правова държава ли е или хора, които управляват през институциите за собствено удоволствие и според маниера на това, което се нарича по целия свят мафия. Как е възможно снощи по телевизията по всяка една телевизия да тече образа на един импулс на подслушването? Държавният глава е подслушван. Това представлява престъпление. Прокуратурата го препоръчва като своя праворазраздавателна активност. И се започна с един съспенс за държавната измяна...За да притихнем и да зачакаме как ще се разгърне представлението. Излезе нещо по-пошло от всичко пошло, което може да си представим. Някакъв генерал съобщава някакви неща на президента, които президентът изслушва. От това се прави заключение, че президентът крие документи, крие истина, пречи на правосъдието. Следователно е виновен в държавна измама...Порочността на това, което стана е и че това се предполага. Предполага се лоша безкрайност от непрекъснати компромати, които ще излизат в централните новини. Сега любопитно е, ако този наблюдаващ процеса прокурор е извършил правонарушение, което се санкционира със затвор от 3 години, публикувайки тези СРС-та, той ще получи ли някаква законова санкция? А ние, какво да мислим ако прокурорите се държат по този начин? Какво да помислят тези деца, които остават тук, за да действат по определен начин?", завърши Михайлов.

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители
 • Анонимен 22 Анонимен преди 1 седмица Профил на трол?
  За доктора Михайлов призоваващ за метеж ??? Ми хайде , де ! Започвайте , ''социалисти'' и след това в Родината ни няма да остане дори кьорав комунист ! Както каза Кури - '' Освен с избори , може и по друг начин !'' Добре де , но след това , ''кроткия'' българин живи ще ви одере ! Не вярвате ли ? Ами , опитайте , менте социалисти ! Това не ви е 9.9.1944 г.! Президент имат комунистите , българите виж още ›› нямат ! Този Михайлов беше член на вузовския комитет на комсомола и преди всяка манифестация , спомням си , се вреше между нас,студентите , да ни брои с бележник и молив в ръка , един пъргав такъв нищожник....... На рамо да си го носите....
 • Истината 21 Истината преди 2 седмици Профил на трол?
  Докторът е една от последните останали крепости на Истината, особено след смъртта на проф Юлиян Вучков. Толкова се опростачи вече населението, че Бог да пази България! Или ще дойде време, когато сам Гешев ще бъде съден, заедно с шефа си Борисов, или България ще загине - това е горчивата Истина
 • Анонимена 20 Анонимена преди 2 седмици Профил на трол?
  Абсолютное прав др. Михайлов. И главният прокурор се води независим но е назначен от знае се кого. А за президента са гласували 2милиона български граждани. Това е гавра с техния вот. И ще му се върне тъпкано.
 • Анонимен 19 Анонимен преди 2 седмици Профил на трол?
  Господин Михайлов прокуратурата работи по метода "пич". Страшно може да стане ако започне да работи по метода "цанев"
 • Всеки който 18 Всеки който преди 2 седмици Профил на трол?
  Всеки който си позволява да съди демократично избраният български президент,изразител на желанията на народа, които със сигурност ще потвърдим - съди самия народ. Затова трябва да бъде наказан! Ясно ли ви е, сороски отрепки?! Това не е вашата Мутра, защитавана от тролове и избрана с костинбродски бюлетини, "мъртви души и купени гласове!
 • Анонимен 18.1 Анонимен преди 2 седмици Профил на трол?
  Всеки има право да критикува президента и да коментира постъпките му. Забраната на тази свобода (и на доста други свободи) я живяхме едни 45 години и много изостанахме от света. А другарите, дето наложиха забраната, те си изпратиха децата в развития свят, който ни изпревари със сто години, докато те прилагаха тук дефектния модел. Няма развитие без икономически и политически свободи за гражданите. виж още ›› Който иска забрани - да върви в Северна Корея. Там още ги прилагат и вече са се докарали до дъното на таблицата по БВП на глава.
  : 41 !
 • Анонимен 17 Анонимен преди 2 седмици Профил на трол?
  СДС е една рухнала партия!!!
 • Ванесса 16 Ванесса преди 2 седмици Профил на трол?
  "Това, което става с прoкуратурата, има маниер на мафия" - казва дотор Николай Михйлов....А мафията има маниерите на ГЕРБ, бих допълнила пък аз :)))
 • Анонимен 15 Анонимен преди 2 седмици Профил на трол?
  Д-р Николай Михайлов е позорно изхвърлен от ДСБ и от всички автентичнодесни структури, след като се саморазобличи като агент-провокатор. Очевидно е бил внедрен като чуждо тяло с цел да внася раздори и да нанесе разнообразни имиджови вреди. Вече не се и крие, че по убеждения е против евроатлантическата ориентация на България.Сега скочил да защитава Румен Решетников
 • Истината 15.1 Истината преди 2 седмици Профил на трол?
  Докторът не е "изхвърлен", а в определен момент реши че пътищата им се разминават и достойно напусна. Пък и всчики бихме се чудили, каква работа може да има достоен човек в редиците на костовата партийка. Нататък... Против "евроатлантическата ориентация" не е само Докорът, а огромното мнозинство в цяла България. И едни честни избори ще го докажат. Същият просто е възмутен и даже омерзен от действи виж още ›› ята на управляващата мафия, която или ще се сгромоляса много тежко или ще успее да съсипе България докрая. .........А самият ти,си едно жалко лакейче, които може да изговаря само няколко отдавна наизустени лафчета, с които да изрази омраза, с която са го надъхали. (Ако дори не е платена) Но , внимавай, ще се стигне до съд, дори за такива анонимни боклуци като теб!
  : 65 !
 • Анонимен 15.2 Анонимен преди 2 седмици Профил на трол?
  Българският народ вече е гласувал с краката си. Статици хиляди българи живят, учат или работят в свободните, богати, щастливи и правови държави, в които са се утвърдили евроатлантическите ценности. И нищожно малко малко в плесенясалата феодална кочина Русия, в която убиват политически противници и критични журналисти, а обикнованият човек мизерува с ниски доходи. Вие мурзилките натам ни тласкате.
  : 73 !
 • Анонимен 15.3 Анонимен преди 2 седмици Профил на трол?
  Как му личи на 15.1 че е лишен от всякакви човешки и частност европейски ценности. Позволява си ДА ЗАПЛАШВА С РАЗПРАВА читател защото е изразил различна политическа ориентация. Дай му на тъкв власт и ще забрани партии, ще въведе концлагери и ще разстрелва другомислещи.Истински руски болшевик-сталинист.
  : 57 !
 • Истината 15.4 Истината преди 2 седмици Профил на трол?
  Заплахата не е за това, че някой е изразил мнението си, а за просташките хули, с които се обижда законно избраният български президент;както и онези, които защитават някакви тези, различни от спуснатите сороски опорни точки. Всичко това на практика е и обида срещу българския народ.А за такива неща е нормално да има санкции!
  : 30 !
 • Анонимен 15.5 Анонимен преди 2 седмици Профил на трол?
  Не забелязвам да е имало никакви просташки хули. Всяка една политическа личност и позиция, била тя изборна или не, подлежи на критики, включително и остри, включително и със средствата на иронията, сарказма, карикарикатурата. Поне в демократичните общества това е нормално. Нито това е нападка "срещу народа", нито път каквито и да било словесни критики към избора на народа или към самия народ подле виж още ›› жат на санкции. Колкото и това да ти се иска на болешившката душичка.
  : 52 !
 • Истината 15.6 Истината преди 2 седмици Профил на трол?
  В България въобще няма "болшевици", а твоята мазна сороска душица може да мисли само в черно и бяло, защото така ти изнася и толкова можеш. За такива като теб има само една правда - лично твоята, а всичко останало трябва да бъде "комунисти", "путинисти", "русофили" и прочее бездънни глупости. А Сорос е мразен далеч не само в България, мразен е дори във Великобритания,лакейче
  : 13 !
 • Анонимен 15.7 Анонимен преди 2 седмици Профил на трол?
  Аз нямам нищо общо със Сорос. Той е с комунистически убеждения, а аз с консервативни десни убеждения. Известни са ми двама прочути соросоиди, които са получили сороски стипендии и са учили в соросовите университети - това са Петър Волгин и Орбан. И при двамата резултатът от обучението не е добър, макар че ти със сигурност ги харесваш.
  : 26 !
 • Истината 15.8 Истината преди 2 седмици Профил на трол?
  Хе, Сорос бил с комунистически убеждения! По-голяма г;упост отдавна не бях чувал. Сорос и неговото "Отровено общество" тук, на практика са инструмент на американската външна политика. Волгин или Орбан въобще не ме интересуват, нито имат нещо общо за спора. Но защо не кажеш и нещо за Путин, Новичок и каквото там ти спускат редовно като "опорни точки" лайненце?
  : 1 !
 • ГешеФтура 14 ГешеФтура преди 2 седмици Профил на трол?
  Да влезе психиатърът.
 • Командира 14.1 Командира преди 2 седмици Профил на трол?
  ТО И ЗА Д-Р МИХАЙЛОВ ТРЯБВА ПСИХИАТЪР.МНОГО ОТДАВНА. ОПИТВА СЕ ДА МАНИПУЛИРА В ПОЛЗА НА КОМУНЕТАТА КАТО ПРЪСКА ВЕРБАЛНА МЪГЛА...
  : 81 !
 • Анонимен 14.2 Анонимен преди 2 седмици Профил на трол?
  Този човек беше депутат от ДСБ-възторгваше се от И.Костов, възхваляваше либералната демокрация, върховенството на закона и т.н , след което обърна палачинката.Той е готов да коленечи пред всякакви личности, мнения, идеи и да им предостави съответната услуга.
  : 67 !
 • ние помним...доктора от Драгалевската лаборатория да не се обажда кат 13 ние помним...доктора от Драгалевската лаборатория да не се обажда кат "черна радиостанция"! преди 2 седмици Профил на трол?
  Автентичното дясно" окончателно се саморазобличиха като червен слугинаж. През по-голямата част от времето изпълняваха определената им от Сценарият роля да лъжат хората, че са десни. Да раздробяват десният вот и да го насочват към фалшивата дясна опозиция. Която много приказва но не беше реална опасност за Сценарият с който комунистите станаха капиталисти. Така успешно беше създадена червената о виж още ›› лигархия, и то точно при "янтикомунистическото" управление на СДС. Обаче в критичните моменти Господаря им ги хвърля на амбразурата както пълководец хвърля в решителната атака всичко с което разполага. Без въобще да го е грижа, че така сваля маската им и лъсва истинското им предназначение. Разбираемо, за него те са слугинаж, разходен материал. Най-ясно се видя 2013г когато в един КГБ сценарий застанаха редом Станишеф, Костов, Симеон.... и всички останали уж десни. Тогава някак си оцеляха макар и с големи щети, останаха наивници които да им вярват. Сигурно затова и решиха, че няма какво повече да губят, вече не се криеха толкова и отрито подкрепиха Мая Манолова. Е, след нея вече не е проблем да застанат и зад международният мафиот Божков.... или до назначеният от Решетников пРезидент. Все едно, вече ги знаят що за стока са.
Нагоре