ДАНС проверява за теч на информация по случая "Христо Бисеров"

20893
ДАНС проверява за теч на информация по случая "Христо Бисеров"
Снимка: БГНЕС

Срокът за проверка дали има вътрешен теч на информация от ДАНС относно проверката по случая Христо Бисеров е удължен. Това каза лично председателят на ДАНС Владимир Писанчев след изслушването си във Временната анкетна комисия на парламента, отговаряща за случая.

Другата новина от днес е, че в петък, 14 март, на изслушване в комисията ще бъдат поканени и Христо Бисеров, и синът му Ивайло Главинков.

Ние имаме такава проверка и я правим, тя не е приключила. Проверката изведнъж се оказа сложна, продължили сме периода, обясни Писанчев. И добави, че проверката не обхваща прокуратурата, както и че не може да постави крайна дата за приключването ѝ.

„Жив и здрав съм, както виждате. От много места, би могло да има теч, но няма да коментирам повече. Бяха ми зададени въпроси, във връзка с работата по случая Христо Бисеров. Само че аз нямаше какво да коментирам, тъй като ние сме свършили работата си. Всичко е предадено на прокуратурата. Оттук нататък нямам право на никакъв коментар”, обясни Писанчев, цитиран от Агенция "Фокус".

Писанчев не каза какви подозрения може да има за този евентуален теч на информация и припомни, че проверката е образувана веднага след случая и обхваща много хора. Председателят на ДАНС припомни, че има отстранени хора по други случаи, но по този не. Данните за изтичане на информация сочат за участие на 3-4 души, откакто е той начело на агенцията, но не са на ръководни длъжности.

На заседанието на комисията днес бе поканен за изслушване, но не дойде председателят на Сметната палата проф. д-р Валери Димитров. По телефона хора от кабинета му са се обадили на експерти от комисията. На следващото заседание в петък ще бъдат поканени директорът на Дирекция "Публичен регистър" и юрисконсултът на Сметната палата.

"Получихме писмо от Сметната палата, подписано от проф. Димитров, че в декларациите, които са подадени на Христо Бисеров няма разминавания с подадените данни и фактическите данни, които са във външни регистри", каза Сияна Фудулова.

Дейността е паралелна в двете теми на комисията, другата е за Бисер Миланов - Петното. На следващо заседание ще изслушаме и главния секретар на МВР, и един от свидетелите по темата Бисер Миланов – Петното Йордан Бонев, каза председателят на комисията.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика