ДБГ издигна Кунева за евродепутат

28519
ДБГ издигна Кунева за евродепутат
Снимка: БГНЕС

Всички да свикнат с мисълта, че Реформаторският блок е независима и засилваща се стабилна дясна коалиция, която ще защитава чистотата и истината в политиката. Не приемаме политиката за търговия, ще говорим истината и никакви ухажвания и бой не могат да ни отклонят от пътя. Това заяви лидерът на „Движение България на гражданите" Меглена Кунева на пресконференция във Варна на въпрос за отношението на ГЕРБ към Блока, предаде Стандарт нюз.

Тя благодари на структурите на ДБГ от цялата страна и на Националния съвет за издигането на кандидатурата й за европейски депутат, след като получи единодушната подкрепа на НС на партията като кандидат за листата на Реформаторския блок. Освен Меглена Кунева, Националния съвет избра още Сергей Петков, Ива Йорданова и Настимир Ананиев между номинираните 19 имена. Кунева съобщи, че сред издигнатите за евролистата бяха и Найден Зеленогорски, Даниел Вълчев и Прошко Прошков, но те са си направили самоотвод, за да дадат път на нови лица и да се концентрират върху задачите си във вътрешно-политически план.

ДБГ предлага четирима души за листата за европейските избори

"Движение България на гражданите" предлага четирима души за листата за европейските избори. Решението е било взето след заседанието на ...

Зам.председателят на ДБГ и организационен секретар на РБ Найден Зеленогорски съобщи, че до края на февруари и началото на март ще бъде ясна листата на Блока за европейските избори, като подредбата ще бъде решена след допитване сред партиите от Блока.

В отговор на журналистически въпрос за профила на бъдещия еврокомисар, Кунева коментира, че трябва да му се даде възможност да се отчита пред парламента. Тя посочи абсурда на политическата ситуация първият български комисар в ЕК да има две високи европейски отличия за работата си, а в собствената му страна да му се отказва отчет пред най-високия държавен орган, като визира отказът на ГЕРБ и Цецка Цачева през 2010 година Меглена Кунева да отчете пред НС комисарския си мандат. Тя допълни, че всички предложения, които сега се разглеждат в парламента по защита на потребителските права, са възможни заради една от четирите директиви, които тя е постигнала като комисар - директивата за защита на потребителите, но в България нейната експертиза не се търси, за разлика от другите европейски държави, включително и като настоящ съветник на вицепрезидента на ЕК по въпросите на транспорта.

"В петък участвах в обсъждането на новата директива на ЕК за правата на пътуващите със самолет"- каза тя, "но за съжаление в България и тази тема не съществува в публичното пространство, защото е важна за хората, но не и за политическите централи, които следва да правят политика в интерес на гражданите в политиката".

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика