Кунева: Реформаторският блок няма да се коалира с ГЕРБ

33634
Кунева: Реформаторският блок няма да се коалира с ГЕРБ
Снимка: БГНЕС

Лидерът на движение „България на гражданите" Меглена Кунева обясни нападките срещу себе си от други партийни лидери с това, че е неподвластна на политическата система, обвързана със задкулисието. В интервю за БТВ тя заяви, че има ясна политическа ангажираност и всички знаят кога е започнала и кой й е помагал.

По думите й, фактът, че е свързана с влизането на България в ЕС, се харесва на малко от силните на деня.

Реформаторският блок иска 5-годишен мандат за главния прокурор

"Основното в програмата за реформи в правосъдието на Реформаторския блок, е свързано с т. нар. операция "Чисти ръце", която цели да и...

По повод различната си партийна принадлежност през годините, Кунева посочи, че това не може да обърка избирателя. „Дори СДС в началото на 90-те е имало либерално крило. Това, че изборът на НДСВ е свързан с либералното, не отдалечава от този тип ценности. Иначе НДСВ 2001 г. кандидатства за ЕНП, но другите десни партии се възпротивиха", обясни тя.

Нападките срещу мен са за анализаторите, продължи Кунева, посочвайки, че не са правени задкулисни сделки. „След явяването ми на мажоритарни избори започна уплахата, че няма да мога да бъда контролирана. И тогава бях обвинявана, че съм антисистемен играч. Държа на системата. Никога няма да съм на страната на подслушващите или на тези които отклоняват евросредства", категорична беше тя.

Реформаторският блок не предвижда коалиране с ГЕРБ, заяви още Кунева. „Единствената предизборна коалиция, чието изграждане е започнало, е Реформаторският блок. Оттам нататък не се говори за предизборна коалиция", обясни тя, подчертавайки, че за блока е важно да се докаже в избори.

Лидерът на ДБГ прогнозира началото на постоянни спекулации за това кой с кого ще си сътрудничи преди евровота. По думите й, може да се гарантира, че няма да стане дума Атака с кой ще си сътрудничи, тъй като никоя голяма партия не е заявила официално, че никога няма да си сътрудничи с националистическа партия. Според нея, думите на Петър Москов за съвместни действия с ГЕРБ не означават коалиция.

Реформаторският блок поиска подкрепата на "Ранобудните студенти" срещу властта

Реформаторският блок поиска подкрепата на "Ранобудните студенти" срещу правителството "Орешарски". В писмо, разпространено и до медии...

Кунева посочи още, че решение за евроизборите и за листата, с която ще се представи Реформаторският блок, още няма.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика