ДБГ: Позицията на председател на КЗП не е мандатна длъжност

10770
ДБГ: Позицията на председател на КЗП не е мандатна длъжност
Снимка: БГНЕС

Кандидатурата на Димитър Маргаритов Йотов за председател на Комисията по защита на потребителите е обсъдена и има подкрепата на Реформаторския блок. Това заяви от ПП "Движение България на гражданите" (ДБГ) във връзка с одобрението на новия председател на органа. 

Позицията председател на КЗП не е конкурсна длъжност, а мандатна по подобие на министрите, зам.-министрите и останалите председатели на държавни агенции и комисии. С назначението му Реформаторският блок настоява за провеждането на активна политика в областта на защита на потребителите в България.

Скандални промени в ръководството на КЗП

Министерският съвет одобри Димитър Маргаритов Йотов за председател на Комисията за защита на потребителите (КЗП), а Константин Арабаджи...

Новият състав на Комисията за защита на потребителите бе утвърден без конкурс, въпреки настоятелните увещания на управляващите и по-специално на Реформаторския блок, че кадровият подбор вече ще става по такъв начин. За това алармира в сряда Mediapool.bg.

Очакваме г-н Йотов да представи публично идеите си за развитие на агенцията и мерките за решаване на проблемите в сферата на потребителите, както и да бъде изслушан в рамките на парламентарната група на Реформаторския блок. Това посочват още от партията на вицепремиера Меглена Кунева. 

От формацията вярват, че Йотов ще се справи с "предизвикателствата на новия си пост, предвид юридическото си образование и дългогодишния си административен опит в министерствата на външните работи, регионалното развитие и образованието".

 

Мобилните оператори ни скубят дори при лоша услуга, КЗП ги съди

Комисията за защита на потребителите (КЗП) установи наличието на една и съща неравноправна клауза в общите условия на срочните договори...

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика