„Демократична България“ като „Вера Су“ - как ще се измъкне от плитчините (ВИДЕО)

2617
„Демократична България“ като „Вера Су“ - как ще се измъкне от плитчините (ВИДЕО)
Снимка: БГНЕС

Ние проведохме третата си кампания за годината без да си дадем сметка, че трябва в тази трета кампания да нещо много да променим, защото има нов политически играч, „Продължаваме промяната“(ПП), който ни е конкурент. Той не ни е политически противник, но ни е силен конкурент на изборите. Не успяхме да намерим верните послания, които да ни отличат от него. Това коментира в Студио Actualno Калоян Янков, депутат в 45-я и 46-я парламент и председател на комисията „Росенец“, и член на Националния изпълнителен съвет на „Да, България“.

По отношение на г-н Пеевски, ние продължихме нашата традиционна кампания срещу сарайския модел, Пеевски като негово олицетворение, завладяната държава и всичко останало. Но като че ли това остана единствен акцент на тази кампания. И това ни изигра лоша шега при всички случаи. Това е според мен основният резултат. Ние малко така като един по-голям кораб, като Вера Су, не можахме да вземем добре завоя и заседнахме в плитчините, но само заседнахме. Много бързо ще се оправим, според мен.

Кирил Петков проговори след срещите с ИТН, БСП и ДБ: Целта е коалиционно споразумение

Кирил Петков и Асен Василев най-после проговориха пред медиите след срещите с ИТН, БСП и ДБ. Целта на срещите е била да се говори начи...

Наистина прокарахме партината пред ПП. Прокарването на партина е доста болезнено за тези, които са там, отпред. Знаете, през последните 4-5 години се изля голяма помия върху Христо, върху всички наши лидери, в това число върху мен самия, от Пеевските медии и присъдружните им. Това беше в продължение на пет години. Всички ние натрупахме негативи от това, че се занимаваме с този вид политическа дейност, от това, че сме опозиция на този модел. Това се вижда и на улицата. Много поляризирано отношение към нас. Докато ПП, те излизат съвсем нови, в бяло на политическия терен. Въпреки гражданството на Кирил Петков и обвиненията в измама на Асен Василев. Тези хора няматбагажа, който ние имаме. И това повлия.

Дали те ще са моторите на промяната, предстои да видим. Аз се надявам, че те ще бъдат едни от тях. Но нашето участие или подкрепа за правителството във всички случаи ще осигури това курсът да е верен. Ние от него няма да се отклоним, сигурен съм.

Най-общо казано, ние сигурно ще подкрепим правителство на „Продължаваме промяната“. Ако, разбира се, то отговаря на нашите виждания и на нашите суперзадачи. Ние сме в положението, в което не можем да реализираме цялата си управленска програма, дори и малка част от нея. Но според мен имаме суперзадачи, от които ние не трябва да се отклоняваме и ако те не се реализират, ние дори не трябва да влизаме в правителство. Това е съдебната реформа, като задача на задачите, модернизацията на държавата и свързаното с нея отстраняване на корупцията, електронното управление... Има и текущи задачи, които не търпят отлагане, това е отговорът на кризата. Той досега не беше най-категоричният и най-правилният. Изказвам лично мнение, това са нашите задачи, без които участието ни в правителство няма смисъл. Пак казвам, изразявам лично мнение, предстои органите на партията и коалицията да вземат решение, но в общи линии, консенсусно е това мнение.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛИТИКА:

"Нямам план "Б" за външно министерство": Премиерът Главчев след отказа на Даниел Митов

ИТН: Христо Иванов позволи Борисов да контролира служебния кабинет

Киселова: Главчев осъзна, че няма да се справи сам и потърси помощ от онези, които сега са вече недоволни

Нинова: Правителството да предяви иск към лицата, подписали с "Боташ" (ВИДЕО)

Депутатите ще работят до късно в петък, докладът за "Боташ" влиза в зала

Даниел Митов се отказа да бъде външен министър (ВИДЕО)

Политолог: ПП-ДБ искат да покажат, че ГЕРБ, ДПС и Радев играят заедно, за да ги унищожат

На първо четене: Вдигат заплатите на военните с 30%

"Не е честно": Борисов не е доволен, че всички го питат за Митов (ВИДЕО)

Желязков с първи думи за исканата му оставка (ВИДЕО)

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com