Депутати питат: Г-н Дончев, готови ли сте за машинно гласуване?

1121
Депутати питат: Г-н Дончев, готови ли сте за машинно гласуване?
Снимка: БГНЕС

Осигурени ли са достатъчно средства за закупуване на над 12000 терминала за машинно гласуване, започнало ли е обучението на изборната администрация и кога започва информационната кампания?

Тези въпроси към вицепремиера в оставка Томислав Дончев внасят днес, 16 януари, депутатите от Гражданската квота на Реформаторския блок Мартин Димитров и Петър Славов.

Депутати с въпрос към министъра на културата по случая БНР – "Музикаутор"

Депутатите от Гражданския съвет на Реформаторския блок Петър Славов и Мартин Димитров отправиха въпрос към министъра на културата Вежди...

Питанията на двамата депутати са във връзка с разпоредбите в Изборния кодекс, според които на предстоящите извънредни парламентарни избори трябва да бъдат осигурени устройства за машинно гласуване във всички изборни секции.

Въпреки това все още няма информация нито за отпуснати от бюджета средства, нито за започнали процедури за закупуване на необходимото оборудване. Именно затова Димитров и Славов се обръщат към Томислав Дончев с искане на информация за предприетите мерки.

Сходен въпрос към Томислав Дончев двамата депутати зададоха и през януари 2016 година. Тогава вицепремиерът, на когото е поверена организацията на изборите и координацията действията на правителствето и ЦИК в рамките на правителството, гарантира че президентските избори през 2016 ще бъдат последните, на които ще се гласува машинно в ограничен брой секции.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика