Димитър Делчев е новият председател на ДБГ

3506
Димитър Делчев е новият председател на ДБГ
Снимка: БГНЕС

Целта ни ще бъде заедно с други партии от политическия спектър да разбием модела, с който ГЕРБ управляват общините. Това заяви новоизбраният председател на Движение "България на гражданите" Димитър Делчев, предаде БГНЕС.

„ДБГ тръгва по своя път. Нашият път ще бъде да предизвикаме веднага действие за създаване на широка анти ГЕРБ коалиция, която има за цел да разбие техния монопол по места. Целта ни ще бъде заедно с други партии от политическия спектър да разбием модела, с който ГЕРБ управляват общините - модела на феодализация, модела на създаване на феодални владения, които имат за цел само да изсмукват ресурсите на местните общини. Това ще е основната цел на местните избори“, посочи Делчев.

СФСМВР: Държавата се опитва да дезертира от предоставянето на защита при пожар

Синдикалната федерация на служителите в МВР (СФСМВР) с огромно съжаление отбелязва опита на държавата, в лицето на ръководството на МВР...

Като възможни партньори той определи всички партии, които искат демократичност в България, които желаят истинска промяна в обществото ни. „В този смисъл виждам партии, които са част от демократичната общност и други политически партии, хора и организации, които смятат, че промяната на България да върви по пътя на западните държави, е тяхна кауза. За нас тя е такава”, категоричен бе наследникът на Меглена Кунева.

Димитър Делчев изрази мнение, че РБ до голяма степен е изпълнил своята цел. „РБ ще продължава да работи поне докато не се създаде тази широка анти ГЕРБ коалиция. Той ще прерасне в нещо по-голямо, което истински да се противопоставя не модела, който в момента съществува в държавата“, каза Делчев.

На следващите местни избори партията, която поема, щяла да бъде противник на корупцията, бедността, феодализацията, ниските пенсии. Ще работим с всички, онези, които напуснаха ДБГ и избраха свой път, може би пътят ще ни събере отново, заяви Делчев.

„Нашето очакване е да има предсрочни парламентарни избори, когато патерицата на ГЕРБ - ОП стане прекалено къса, те ще направят отново това, което направиха в началото на тази година. Ще предизвикат предсрочни парламентарни избори, за да изпълнят отново тактиката си“, вярва Делчев.

Илияна Йотова: Текстовете за Русия в Доклада за националната сигурност са преписани

Това е преписан и преведен текст, не е съобразен с условията на България, той присъства във всички европейски доклади. За мен една от н...

„Всяка партия, която желае да избере този път, ръката ни ще бъде протегната към тях. Ако СДС желае да върви по пътя анти ГЕРБ и разбиване на модела на ГЕРБ, те ще бъдат партньор в тази широка коалиция. За да е достатъчно силна, за да може истински да се противопостави на този полудиктаторски режим по места, коалицията трябва да включва всички, които имат желания да се борят в тази посока“, допълни той.

Делчев остана единствен кандидат за председател на ДБГ, след като кандидатката за лидер на ДБГ Богдана Станоева се отказва от лидерската битка и напуска партията.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛИТИКА:

Кабинетът освободи Вяра Тодева и още 5 областни управители за сметка на кадри на ГЕРБ (СНИМКИ)

Киселова за избора на следващия председател на НС: Той е потенциален кандидат за премиер

"Левицата" с нов залп срещу Корнелия Нинова - отново е замесена Ваня Григорова

НС ще има поне още едно заседание, за да забранят депутатите рекламата на хазарт

"Не пипай там, където не ти е работа": Ицо Хазарта каза защо цялата задкулисна машина премазва ПП-ДБ

Заплатите на военните скачат 30%, реши парламентът

"Няма как да излъжеш всички и завинаги": Главчев се похвали с раздаване на пари

"Не влязохме в сглобки и договорки": БСП отчете работата си в 49-ия парламент (ВИДЕО)

Кирил Петков: Пеевски не би посмял да ми каже тези неща, ако бяхме без охрана (ВИДЕО)

Хореограф се закле като депутат от ГЕРБ в последния ден на парламента

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика