X
 
 

Димитър Главчев поема Парламента, докато Цачева се бори за "Дондуков" 2

1217 3
Димитър Главчев ще ръководи парламента, докато Цецка Цачева е в предизборна кампания. Това обяви зам.-председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов.  В правилника на Народното събрание няма записан механизъм за освобождаване на депутат при подобни обстоятелства.

"Цецка Цачева ще направи необходимото, за да не създават някакво политическо внушение, което някой би могъл да направи. Тя ще излезе в неплатен отпуск, има такава процедура и ще възложи съответните функции на съответните заместници и по-специално на един заместник, това ще бъде Димитър Главчев", посочи Цветанов, цитиран от БНР.

Димитър Главчев: Оставката е личен акт, може да я поиска и премиерът

Колегите от КРИБ са в правото си да поискат оставката на вътрешния министър Румяна Бъчварова, но аз лично не смятам, че оставката е реш...

Според бившия конституционен съдия Димитър Гочев няма проблем Главчев да изпълнява длъжността председател. Според Гочев обаче ситуацията създава прецедент.

"Заместник-председателят на Народното събрание може да изпълнява функциите на председател на Народното събрание и в отсъствие на председателя. Обаче как ще бъде освободена за този период и на какво основание, аз не мога да преценя", отбеляза още Гочев.

Според Изборния кодекс кандидатите, които заемат държавна служба, прекъсват изпълнението ѝ след регистрацията си и ползват по избор неплатен служебен или платен годишен отпуск. Той е за периода от регистрацията до обявяване на резултатите от изборите.

Цветан Цветанов обясни, че е рано да се говори за председател на Народното събрание, както и повтори отново нежеланието си да заеме поста, заради организационната работа в партията.

Главчев: Абсурдно е по този начин да се притискат народни представители за това как да гласуват

"Абсурдно е по този начин да се притискат народни представители за това как да гласуват". Това заяви Димитър Главчев, председател на В...

ГЕРБ регистрираха кандидатите на партията за президент и за вицепрезидент.

Actualno.com припомня, че по-рано днес, 03.10.2016 г., при откриването на ремонтираната спортна зала "София" в Борисовата градина, Бойко Борисов отново заяви, че ако ГЕРБ загуби на първи тур на президентския вот, още същата вечер правителството подава оставка.

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители
 • Анонимен 2 Анонимен преди 3 години Профил на трол?
  ЧЛ.1 ОТ КОНСТИТУЦИЯТА ГЛАСИ: В ДЪРЖАВАТА РЪКОВОДНИТЕ ПОЗИЦИИ МОГАТ ДА СЕ ЗАЕМАТ САМО ОТ ЧЛЕНОВЕ НА БКП! цЕЦКА цАЧЕВА СТАВА! И бОКО ТИКВАТА СТАВА! УРА ДРУГАРИ!
 • Анонимен 1 Анонимен преди 3 години Профил на трол?
  Димитър Главчев поема Парламента, докато Цачева не се върне като насрана през ноември!
 •  Alex 1.1 Alex преди 3 години Профил на трол?
  Чудна работа, туй комунистите , дето се преструват на социалисти , имат странен речник, в който преобладават думи като ''педерас'', ''лайна'', ''гъз'', ''задник'', ''хермафродит'' и много други подробности от половата система ! Какво ли значи това? Да питаме другарката Станишев ли ? Няма смисъл виж още ›› , ясно е !!!
  : 0 !
Последно в Актуално