X
 
 

Димов счита протестиращите за Пирин за невежи, не му било работа да знае за "Юлен"

3219 10
Димов счита протестиращите за Пирин за невежи, не му било работа да знае за "Юлен"
Снимка: Actualno.com/Румен Скрински
От гледна точка на законосъобразността – изменението на плана на Пирин дава възможност да се правят инвестиционни намерения и нищо друго. Ако има такива, трябва да се направи ОВОС – цялата процедура съгласно екологичното ни законодателство. Това заяви екоминистърът Нено Димов в коментар за нестихващите протести заради Пирин заради внесеното от него и прието от правителството на 28.12.2017 решение за изменение на Плана за управление на Национален парк "Пирин".

"Много ясно виждаме, че този протест е екологичен ... ъъъ, т.е. политически", направи лапсус Димов и продължи: „Лидерите на този протест са хора, които не успяха да влязат в парламента, получиха по 20-30 гласа. Голяма част от хората, които протестират, не си дават сметка защо. 2% от територията на парка са предвидени за спортна инфраструктура", настоя екоминистърът пред Нова телевизия. Той не коментира публикуваните във Facebook документи от Тома Белев относно разрешителни за водохващане за "Юлен", с които се позволява да се черпи речна вода за производство на изкуствен сняг.

Държавата пратила на еколозите ново проекторешение за "Пирин"

Членове на коалицията от неправителствени организации и граждански групи "За да остане природа в България" са получили от Министерски с...

Длъжен съм да следвам закона. Политически протести е имало навсякъде в политическия свят, нормално е да има в България, никой не каза, че не трябва да има. Не се използват обаче нормалните правни методи – обжалването в съда. Мога да кажа, че повечето от тези жалби падат в съда. Общият устройствен план в Приморско се обжалваше със 123 жалби, копи пейст, каза Димов и обяви, че протестът нямал екологични цели, а политически. Той засипа и със статистика как "много добре си гледаме околната среда”, защото го показвал Международният индекс за екологично развитие.

Ако протестът иска промяна на закона, нека намери мнозинство в парламента и ще го изпълня, поясни Димов. И попита кой нормален човек вярвал, че в Пирин ще се застроят 200 квадратни километра.

Не е моя работа, не знам кой е реалният собственик на "Юлен", аз съблюдавам екологичното законодателство, за което отговарям. Не знам защо не се казва, не знам дори дали не е казано. Предполагам, че в НАП със сигурност се знае, защото това е фирма, която е регистрирана в България и плаща данъци тук. Искам да изчистя това, което е моя работа, това не е моя работа, е гледната точка на Димов по отношение на "Юлен".

И Герджиков заговори за зелен рекет, така си мислел, но не бил сигурен

Споделям това, което споделят доста хора – че има известен зелен рекет, който е финансиран отвън. Това заяви бившият служебен пре...

Статутът на земеделските земи

Димов призна, че 1817 разрешителни за строеж на по принцип земеделски земи по Черноморието – в рамките на коментар за миналата поправка на "Обединени патриоти" през преходните и заключителни разпоредби на Закона за земеделските земи и реално отразена в Закона за посевния и посадъчен материал и то след като точно преди Нова година "патриотите" пробваха да направят същото, само че наобратно и тогава не им се получи. С поправката се дава възможност земеделски земи с променен статут да си останат с променен статут и след 6-годишния досега позволен от закона период – трябва да се подаде само заявление пред местната земеделска комисия.

Ако имаше толкова голям интерес, защо за 6 години не са ги застроили, попита екоминистърът. Той обаче обяви това за проблем, който, "реално не е особено съществен" – по-важно било да се борим с мръсния въздух. От Царево до Шабла почти няма Общ устройствен план, който да не е атакуван. Липсата на правила води до корупция, настоя Димов.

Actualno.com

Етикети:

 • Анонимен 9 Анонимен преди 2 години Профил на трол?
  Министър на околната среда срещу природозащитници! Е няма такава държава!
 • Галя 8 Галя преди 2 години Профил на трол?
  ДА, определено са невежи. Човек като им чуе „еко“ аргументите се убеждава в това на мига!
 • Българин 7 Българин преди 2 години Профил на трол?
  Безработен , Кипърец зад когото стои правителството на България и променя закони за да може безработния Кипърец без доходи да взема разликата от0,50 концесионна такса до 50 в своя полза. Че на кого е работа офшорката краде пари от Българите ти за какво си да помагаш не знаел бил. Български министър ли си платен от Българи или част от Престъпна група.
 • Анонимен 7.1 Анонимен преди 2 години Профил на трол?
  И кой го е довел този концесионер? Тези в чиято полза протестирате.
  : 4 !
 • Анонимен 6 Анонимен преди 2 години Профил на трол?
  Как е възможно човек да падне толкова ниско? На нивото на Волен Сидеров? Та това е толкова срамно!
 • Анонимен 5 Анонимен преди 2 години Профил на трол?
  Как е възможно човек да падне толкова ниско?
 • Ехо 4 Ехо преди 2 години Профил на трол?
  Но, на гражданите им е работа и трябва да знаят! И точно гражданите са властта! Елементарен министър!
 • Анонимен 3 Анонимен преди 2 години Профил на трол?
  С подобни изказвания Нено Димов само прави услуга на протестиращите и доказва че еколозите са напълно прави за него и за неговите намерения.
 • Анонимен 2 Анонимен преди 2 години Профил на трол?
  Нено математика станал министър на околната среда - та той е най-големия невежа.
 • Анонимен 1 Анонимен преди 2 години Профил на трол?
  Министър кретен, но и некадърник, с явни заложби на подлога !
Нагоре
Последно в Актуално