Джамбазки стана зам.-председател на делегацията на ЕС за Македония

13174
Джамбазки стана зам.-председател на делегацията на ЕС за Македония
Снимка: БГНЕС

Ще бъда безкомпромисен към действието или бездействието на скопската власт, защото европътят на Македония минава през София. Това заяви Ангел Джамбазки, представител на ВМРО в Европейския парламент, съобщиха от партията.

По време на учредителното събрание на Делегацията в Съвместния парламентарен комитет „ЕС - Бивша югославска република Македония“ бяха избрани ръководителите ѝ. За заместник-председател на делегацията бе определен именно Джамбазки.

ВМРО: Репресират гласувалите в Македония българи

Отнемане на имущество и разпити на членове на българска организация в Македония е равносметката от провелите се избори за български нар...

Предстои ни много работа по проверка на критериите и тяхното изпълнение от страна на Македония за членство в Европейския съюз. Трябва да съблюдаваме за прилагането на конкретни мерки по отношение на фундаментални въпроси. За нас с приоритет са спазването на човешките права, в частност на различните общности в Македония, езикът на омразата срещу България в медиите да бъде премахнат, запазване на българското историческо наследство в Македония, обясни Ангел Джамбазки.

Македония трябва ясно да покаже желание за интеграция и зачитане на основните европейския принципи. На всички отговорни фактори в Скопие да е ясно – пътят на Македония минава през добри отношения със София, категоричен бе евродепутатът.

Той получи правото да ръководи първото учредително заседание и начерта пред останалите членове на комисията амбициозна програма, която да обхване в цялост изискванията, поставени пред Македония за членство в ЕС.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика