Доган предложи двама съпредседатели да управляват ДПС, единият е Пеевски

8541
Доган предложи двама съпредседатели да управляват ДПС, единият е Пеевски
Снимка: ДПС

Почетният председател на ДПС Ахмед Доган, който в момента ръководи партията след отстраняването на Мустафа Карадайъ, предлага двама съпредседатели да оглавят движението - Делян Пеевски и Джевдет Чакъров.

Според неговото предложение Пеевски ще се "фокусира предимно в разширяване на електоралното присъствие на ДПС", а Чакъров ще отговаря "предимно за традиционните ни райони, за добросъседските ни взаимоотношения с Република Турция и с либералните формации".

От съобщението на Доган, разпространено от партийния пресцентър, става ясно, че е разтревожен от това, че ДПС е на път да се превърне в корпоративна, платена, партийна организация. Според него интересите на "пазарната демокрация" "изяждат" традиционните ценности на демокрацията. Още: С извинение и обяснение в любов Делян Пеевски обеща да работи за избирателите на ДПС (СНИМКИ)

"Ако живата връзка между партийните структури и активните граждани е на "самотек", това е много сериозен политически синдром за дефектиране и за необходимост от промяна и обновяване", пише Доган и настоява за стабилизиране на организацията в традиционните ѝ региони, както и отделно разширяването ѝ.

Джевдет Чакъров, снимка: БГНЕС

Доган пое оперативното ръководство на партията след оставката на председателя Карадайъ, за която от движението съобщиха на 7 ноември.

Ето пълния текст на съобщението на Ахмед Доган:

Скъпи депесари!

Обръщам се към вас с тревога и загриженост за това, което става в структурите на ДПС.

Дълго време съзнателно се самоизолирах и за това имах нужда от повече време, за да осъзная станалото и ставащото в живото колективно тяло на ДПС. ДПС е на път да се превърне в корпоративна, платена, партийна организация. Знам, че политика без финансиране не се прави, но има една критична граница, преминаването на която ни превръща в друго политическо качество. Защото интересите на "пазарната демокрация" "изяждат" традиционните ценности на демокрацията. За съжаление, това е характерно за всички политически сили. Още: "ДПС ще рухне. Това е пародия, начело с колос с глинени крака": Говори бивша дясна ръка на Доган

Скъпи приятели и съмишленици, светът се променя пред очите ни. Динамиката на геополитическия контекст е ново предизвикателство пред защитата на националните интереси, националната сигурност и националния суверенитет. На прага сме на дългосрочно противопоставяне на Глобализма с очакванията на националните държави и на националните идентичности. Вероятно тази тенденция ще бъде съчетана с опити за възстановяване сферите на влияние на бившите империи и ще "приключи" едва с преобразуването на ПОЛИТИЧЕСКИЯ НИ СВЯТ в легитимно многополюсен и, разбира се, след намирането на контролиран баланс между "старите" и "новите" велики сили. Травмиращо е, че не винаги си даваме сметка за това. Демокрацията по дефиниция е многопартийна. Защитата и развитието на правата и свободите на гражданите, включително и на етно-религиозните идентичности, и на екзистенциалната потребност от по-висок жизнен стандарт на човека, са съществена част от базовите ценности на либералната демократична система на обществото. Състоянието на ГРАЖДАНСКОТО ОБЩЕСТВО се определя от твърдите нагласи за промяна на активните граждани, които представляват реалната електорална общност на страната. Затова как и доколко партийно-административните структури на различните партии решават проблемите на хората, е от изключителна важност. Ако живата връзка между партийните структури и активните граждани е на "самотек", това е много сериозен политически синдром за дефектиране и за необходимост от промяна и обновяване. Още: ДПС отвътре с Осман Октай: Пеевски е нужен на Ахмед Доган (ВИДЕО)

Затова в спешен порядък предлагам: 

1) стабилизиране на организацията в традиционните райони на ДПС и 

2) разширяване на партийното строителство в нетрадиционните райони.

Предлагам на вашето внимание формула за намиране на решение за бъдещото развитие на ДПС. Ключът за намиране на "изход" в тази ситуация е само в съпредседателството на г-н Делян Пеевски и доц. д-р Джевдет Чакъров:

- д-р Джевдет Чакъров да носи отговорност предимно за традиционните ни райони, за добросъседските ни взаимоотношения с Република Турция и с либералните формации, защото той в продължение на 14 години девет последователни мандата беше член на Бюрото и вицепрезидент на Либералния Интернационал.

- г-н Делян Пеевски е представител на новото поколение технократи в политиката, които имат, като че ли, вроден инстинкт за прагматично решаване на проблемите на хората и на държавата. За кратко време той се очерта като парламентарист и ще бъде позитивно да продължава да се утвърждава в това направление. Визирам партийния му ангажимент да се фокусира предимно в разширяване на електоралното присъствие на ДПС.

В мотивите ми за този "тандем" е принципа на взаимното допълване, а не на конкурентното начало: защото "два остри камъка брашно не мелят" . А обществото очаква бързо и резултатно решаване на най-наболелите му горещи проблеми. За да оцелееш и да се развиваш, трябва да бъдеш силен, активен и корпоративен, а не да се самозалъгваш в сенките на отрицанието и омразата. Още: "Ахмед Доган се прави на Господ" (ВИДЕО)

Нещо повече факта, че сме на опашката на ЕС означава, че времето ни е изпреварило и Ние вървим след събитията, затова продължаваме да изоставаме.

Пожелавам на политическия елит на ДПС и на страната 2024 година да бъде фиксирано от бъдещите историци като начало за полагане на нов подход за политическо мислене и политическо действие. 

Бъдете живи и здрави!

Всевишният да ни е на помощ!

Винаги ваш: Ахмед Доган

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛИТИКА:

Симеон Славчев ще води листата на ляво-патриотичната коалиция „БСП за България“ в Разград

Атанас Атанасов: Готови сме да преговаряме отново с ГЕРБ, но без Пеевски на масата

Окончателнa подредба: Нинова води в две листи за НС, Вигенин е водач на листата на БСП за ЕП

ГЕРБ: ПП-ДБ късат мостовете за разговори след изборите

Ваня Григорова: Нинова се опита да счупи БСП

Настимир Ананиев сигурен, че ПП-ДБ няма да паднат на четвърто място на вота

БСП на пленум изчиства листите за евроизборите

"Скалъпена история": Асен Василев обясни познава ли се с баща и син Димитрови

"Реванш, наказание и ненужна демонстрация": Росен Желязков за отстраняването му от шефското място в парламента

Шефът на НЗОК ще съди Лена Бориславова за клевета

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика