Докато МВР протестира, Борисов уверява: Винаги сме правили всичко, за да имате условия

9294
Докато МВР протестира, Борисов уверява: Винаги сме правили всичко, за да имате условия
Снимка: БГНЕС

Поздравявам всички служители на МВР с техния професионален празник 5 юли и 138 години от създаването на институцията. Това написа премиерът Бойко Борисов в профила си във Facebook.

Той изрази радостта си, че е бил част от тази система, "където работата е изключително отговорна".

"Винаги сме правили всичко възможно полицаите да имат необходимата подкрепа и условия, за да изпълняват успешно задълженията си, така ще продължим и занапред. Честит празник", пише премиерът.

В същото време полицаите от цялата страна излизат на протест навръх професионалния си празник. Той започна в 11:00 ч. пред Народното събрание. Полицаите са подкрепени от членовете на Националния синдикат на гражданската администрация в МВР и от Синдиката на служителите в затворите в България.

Припомняме, че в началото на юни синдикатите поискаха 15-процентово увеличение на възнаграждения на униформените. От думите на вътрешния министър обаче стана известно, че няма как да се случи в настоящия момент, защото няма аргументи за това. По-късно премиерът Бойко Борисов увери, че правителството ще осигури средства за униформи, които полицаите не са получавали от 4-5 години, както и за гориво.

Протестът на служителите в МВР започна със закъснение заради тежката верижна катастрофа край Ихтиман. Пред репортер на Actualno.com пожарникар, присъстващ на днешния протест обяви, че служебното му облекло е на 15 години. По думите му униформата му втора употреба в интернет струва около 1000 долара.

Борисов: Не знам как да защитим лекарите от простащината

Превенцията на атаките срещу медици ще са строгите присъди. Това заяви министър-председателят Бойко Борисов на днешното правителствено ...

"Време е всички да разберат, че тези заплата са подигравка със служителите. Но нека всички разберат, че ние ще ставаме все по-единни и това ще спре", обяви представител на СФСМВР. На събитието стана ясно, че протестът е подкрепен от синдикалните организации към вътрешните ведомства в Сърбия и Румъния.

"Ей ни на, обещах на министъра няколко хиляди аргументи. Ето ни, дано ни види. Ей там един колега е вдигнал най-големият аргумент - снимка на дъщеря си. Ако и тези аргументи не бъдат разбрани - ние се предаваме", заяви председателят на СФСМВР Валентин Попов.

"Протестираме срещу ниските възнаграждения в системата. Ние няма да нарушим закона - ще се разберем преговаряйки или ще продължим да протестираме - до дупка", категоричен беше Попов.

Той поиска спешен ремонт на действащия закон за МВР. "За това ще се борим докрай!", добави още лидерът на синдикатите.

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика