Дончев: Имаме одобрена само една оперативна програма

11908
Дончев: Имаме одобрена само една оперативна програма
Снимка: БГНЕС

След днешното решение на Министерския съвет България реално е представила на ЕК всички Оперативните програми за момента. Към момента има одобрена една Оперативна програма – това е "Развитие на човешките ресурси".

Това заяви вицепремиерът Томислав Дончев по време на блицконтрол в парламента, предаде БГНЕС.

"Тези програми, които не са одобрени до края на годината, подлежат на одобрение едва през юни догодина. Има риск първото полугодие да се окаже без плащания въобще," каза Дончев. "Аз разчитам поне половината програми да бъдат одобрени до пролетта. Разработен е алтернативен сценарий дори одобрението на някои от програмите да се забави, схемите да бъдат авансово финансирани със средства от бюджета. Средствата, които бъдат изхарчени, подлежат на реимбурсиране през втората половина на годината", уточни вицепремиерът.

"Важна е акредитацията на управляващите органи. Този процес тече в момента, надявам се в първите месеци на 2015 г. да бъдат дадени всички акредитации", каза Дончев.

Първа одобрена ОП за България

Първата одобрена оперативна програма за България за следващия програмен период вече е одобрена. Това е ОП "Развитие на човешки ресурси"...

По отношение па Програма за развитие на селските райони Томислав Дончев разясни, че нещата са по-сложни и има дълъг списък от теми, но усилията, която се полагат, е ПРСР също да бъде одобрена максимално скоро.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика