Дончева: Втората глава на "изповедите и катарзисите" на Станишев да бъде за кадровите решения на жена му

763
Дончева: Втората глава на "изповедите и катарзисите" на Станишев да бъде за кадровите решения на жена му
Снимка: Движение 21

Татяна Дончева, лидер на Движение 21, е оптимист за бъдещето на БСП след 49-ия конгрес на столетницата. Според нея изборът на Корнелия Нинова за лидер на БСП е добър за партията. Това, по думите й, би трябвало да сложи край на двугодишният левосектантски период при управлението на Михаил Миков, както и на странните отношения между местните структури и централата на управлението.

Татяна Дончева призна, че е Движението е работило много трудно с предишното ръководство на БСП поради позицията им, че на избори по места е по-добре ГЕРБ да спечели, но не и левите да имат обща кандидатура, за да разберат другите, че без БСП не могат. Аз не съм лидер, който може да бъде пречупен, заяви пред БНТ Дончева и допълни, че се отнася към това с презрение.

Татяна Дончева бе категорична, че между лидерите трябва да има добро сътрудничество. Общуване от позицията „като говориш с мен ще мълчиш" няма да доведе до нищо, допълни тя.

Дончева бе категорична, че нито тя, нито Георги Първанов работят срещу БСП. Ние имаме отделни партии, имаме различия, но няма защо това да бъде драматизирано и разбирано като работа срещу БСП.

Станишев обяви Пеевски за най-голямата си грешка и се извини на протестиращите

Аз съм сигурен, че много хора искрено излязоха да протестират през лятото на 2013 г., защото се почувстваха предадени. Към тези хора из...

Лидерът на Движение 21 каза също, че разчита на диалогичността на Корнелия Нинова.

На въпрос възможна ли е обща кандидатура в ляво, Татяна Дончева заяви: "Трябва да се търси единодействие за сваляне на мутрите и мафията от властта и това е нещо повече от излъчването на нов общ кандидат".

В коментар на извинението на бившия лидер на БСП и председател на ПЕС Сергей Станишев за назначаването на Делян Пеевски за шеф на ДАНС Татяна Дончева заяви, че оценките му са много закъснели и му препоръча като втора глава на своите изповеди и катарзиси да бъде поведението на жена му по отношение на кадровите решения.

"Държавата беше управлявана от Делян Пеевски и Росен Карадимов. Пеевски е продукт на определени задкулисни играчи. Пеевски е просто поредната смяна. Предишната беше Цветан Василев. Преди тях имаше други. И няма никакво значение кой е следващият. Ние трябва да направим така да нямат възможности хората, които възпроизвеждат сериала, да направят нови серии", категорична бе Дончева.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика