ДПС не издигнали кандидат за президент, защото си давали "сметка за реалностите"

1906
ДПС не издигнали кандидат за президент, защото си давали "сметка за реалностите"
Снимка: БГНЕС

Това е ясен знак преди тези избори и потвърждение на онази наша декларация, че ние съвсем отговорно ще се отнесем към предстоящите президентски избори и ще носим отговорността да определим кой да бъде бъдещият президент на страната, като ясно сме очертали профила му.

Това заяви пред журналисти в парламента председателят на ПГ на ДПС и лидер на партията Мустафа Карадайъ, във връзка с резултатите от проведените частични местни избори на 2 октомври и предстоящите избори за държавен глава, предаде Фокус.

Цветанов: Предстои избор между политическата стабилност и хаоса

Президентските избори ще са избор между политическата стабилност, стабилността в държавата и политическия хаос, който може да настъпи.&...

„Съвсем скоро имаше 20 избора в различни краища на страната. Анализът на тези изборни резултати най-вероятно е убягнал на анализаторите, но ние си направихме сметка за резултатите от изборите, проведени на 2 октомври. Можем да кажем според нас как изглеждат тези избори. От тези двайсет избора, които се проведоха на 2 октомври, ДПС в различни форми участваше в 11 от тях. Калкулираме една загуба, два балотажа, като за единия не ни достигнаха 4 гласа, за да приключим на първи тур. Калкулираме 4 победи и бих искал да поздравя партийната ни структура в Община Главиница, които направиха демонстрация на това как в открит диалог с хората, независимо от пресата, натиска и поведението на управляващите, се печели доверието хората и общинските избори на първи тур. Докато основната управляваща партия, ако сте обърнали внимание на регистрите, мисля че участват в 15 от 20-те избора и калкулират 3 победи на първи тур. Имат 3 балотажа, а двата от тях са срещу ДПС. Нашите два балотажа са с ГЕРБ. Сами пресметнахте колко са им загубите – 9”, посочи Карадайъ.

Той припомни, че ДПС като партия се регистрира за участие в президентските избори, но не регистрира кандидати за президент до изтичането на крайния срок на 4 октомври.

„Още в самото начало – май, юни, юли, включително и при откриването на есенната сесия, ясно и категорично заявихме, че бихме участвали. Имаме самочувствието да участваме във всякакви политически битки, включително и президентската, но си даваме сметка и за реалностите, които ги има в обществото. Ръководството на партията взе решение да не регистрира кандидат-президентска двойка, но успоредно с това ние заявихме, че съвсем сериозно и отговорно се отнасяме към президентската институция и към предстоящите избори”, допълни Мустафа Карадайъ.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛИТИКА:

Петков: Пеевски и Борисов не притежават тази държава (ВИДЕО)

ПП-ДБ, БСП, "Възраждане" и ИТН свалиха председателя на парламента (ВИДЕО)

Пеевски за обединението срещу Желязков: Видяхте неограничения кеш на коалицията на пудела (ВИДЕО)

Борисов: Честито на новата сглобка, ние се отървахме от ПП (ВИДЕО)

Проблем с кворума в парламента, ГЕРБ и ДПС опитват да спасят Росен Желязков

ИТН: ПП-ДБ провалиха кворума, спасявайки Росен Желязков (ВИДЕО)

Искрен Митев и "Възраждане" в пореден сблъсък: Стигна ли се до бой в парламента?

Не се очертава лесна и стабилна коалиция: Политолози за очакванията след изборите

Председателят на ЦИК се надява да няма пак "кодове" за машините

Росица Матева: ЦИК работи за честни избори 2 в 1

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com