ДПС не изключва коалиция със субекти, подкрепящи евроценностите

1133
ДПС не изключва коалиция със субекти, подкрепящи евроценностите
Снимка: БГНЕС

Движението за права и свободи внесе документите си за участие в предстоящите парламентарни избори в ЦИК, предава БНР. Лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ коментира, че предстоящите избори ще са най-важни за страната от 1989 година досега:

„4 април – много важни избори за България. Според нас, ДПС, едни от най-важните избори след 89-а година. Тези избори ще определят посоката за развитие на България, доколко ускорено и догонващо ще се развива страната, или ще продължаваме да затъваме“.

ДПС не изключва участие в коалиция с тези политически субекти, които изцяло подкрепят европейските ценности, каза още Мустафа Карадайъ.

"Тези избори ще определят посоката за развитие на България, доколко ускорено и догонващо ще се развива страната или ще продължаваме да затъваме. За да се развиваме ускорено и догонващо, има задължителна предпоставка според ДПС, а тя е да възстановим нормалността в политиката, да възстановим демокрацията, за да възстановим държавността и авторитета на органите и институциите в държавата“, заяви Карадайъ, цитиран от БГНЕС.

От думите му стана ясно, че техните цели са да постигнат добър резултат, за да може да се възстанови нормалността в политиката, демокрацията и държавността.

По отношение на обръщението, което почетният председател на ДПС направи преди дни, Карадайъ каза, че оставя възможността то да се тълкува от всеки, който го чете.

Карадайъ: Ще поискаме да сме в управлението при добър резултат

Е как Движението за права и свободи участваше във властта в последните години? Така Мустафа Карадайъ отговори на въпрос в "Панорама" да...

„Мисля, че г-н Доган много точно и ясно в неговото обръщение каза това, което имаше да каже. Тълкуването на думите на Доган го оставям на всеки един, който чете обръщението“, каза само Карадайъ.

Попитан на кои партии и коалиции гледат като на потенциални коалиционни партньори, лидерът на ДПС заяви, че имат ясна програма за ускорено догонващо развитие на България.

„Последните 4-5 години непрекъснато повтаряме нашите приоритети и сме призовавали всички отговорни политически сили да седнем на масата на база партийните ни приоритети да определим приоритетите на страната. За съжаление, това не се случи, но от друга страна за наша гордост сега виждаме, че нашите приоритети, които ги повтаряме 4-5 години, са вече приоритети на ЕС и щем, не щем, ние като част от ЕС трябва да ги реализираме и в България. Всеки един, който носи отговорността да се развива България ускорено и догонващо и споделя и европейските приоритети, може да бъде потенциален партньор на ДПС“, посочи той.

В сряда изтича срокът, в който ЦИК приема документи за регистриране на партии и коалиции за участие в предстоящите парламентарни избори на 4 април. До момента това все още не са направили единствено ГЕРБ.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛИТИКА:

Борислав Цеков: Ако внесат вот на недоверие, ще нарушат Конституцията

Елена Йончева: Мигрантите ще бъдат връщани обратно

Гроздан Караджов: ГЕРБ, ДПС и ПП-ДБ искаха да покрият скандала около Нотариуса

Бойната група на НАТО у нас получи висока оценка

Нанков: Лъжа е, че настоящият регионален министър е кадър на ГЕРБ

Още една рокада в Агенция "Митници"(ВИДЕО)

Новият директор на „Митниците“: Заварих уплашени хора

Еврокомисар Илва Йохансон ни обеща конкретна дата за сухопътния Шенген

БСП ще праща доклада за "Боташ" на Европейската прокуратура (ВИДЕО)

Рюте към Главчев: Ще съдействаме пред Австрия за пълноправното ви членство в Шенген

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика