ДСБ иска РБ да се яви с обща кандидатура на президентските избори

974
ДСБ иска РБ да се яви с обща кандидатура на президентските избори
Снимка: БГНЕС

Изпълнителният съвет на "Демократи за силна България" потвърди волята на ДСБ Реформаторският блок да се яви на президентските избори с обща кандидатура, подкрепена и от широк кръг десноцентристки партии, граждански организации и представители на гражданското общество, съобщиха от ДСБ.

В резолюцията на партията се казва още, че ДСБ изразява разочарование и тревога от отказа на една от партиите в РБ да участва в съюзен конгрес на Блока и очаква позициите на останалите партии в коалицията. Декларира, че няма да предлага кандидат за президент от РБ в рамките на друга процедура на утвърждаване, освен съюзен конгрес.

Приветства и подкрепя предложението на Съюза на демократичните сили, кандидатите да бъдат номинирани от Гражданския съвет на Реформаторския блок. Призовава Гражданския съвет да включи в дебата широк кръг представители на гражданското общество, които да предлагат кандидатури и да участват в обсъждането на номинациите.

Възлага на народните представители от ДСБ и призовава останалите народни представители от РБ да заемат твърда и безкомпромисна позиция срещу промени в Закона за съдебната власт и Закона за предотвратяване на корупцията и за отнемането на незаконно придобитото имущество между първо и второ четене, кои-то биха опорочили реформаторския заряд на тези актове.

Възлага на народните представители от ДСБ да внесат между първо и второ чете-не на ЗСВ радикални предложения за реформа на прокуратурата, въвеждащи антикорупционно звено по Румънски модел, заявяват още от ДСБ.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика