Държавното дружество "Автомагистрали" с ново ръководство

1122
Държавното дружество "Автомагистрали" с ново ръководство
Снимка: БГНЕС

Подменено е ръководството на държавното дружество, натоварено със зимното почистване и поддържане на магистралите - "Автомагистрали".

Това се разбра от думите на регионалния министър Николай Нанков пред депутатите от ресорната комисия в НС след въпрос за мерките, които министерството предприема за поддръжка на пътищата при зимни условия.

Пет варианта за трасето на АМ "Струма" обсъждат през септември

Специализирани съоръжения за опазване на биоразнообразието като огради за птици и подлези за влечуги и земноводни са предвидени в защит...

"Имахме известни дребни пропуски като организация. Те вече станаха неколкократни от страна на държавното дружество "Автомагистрали", затова предприех действия по промяна на ръководството, което отговаря за поддръжката на автомагистралите", каза Нанков, цитиран от агенция "Фокус".

Той добави, че новият директор и член на управителния съвет на "Автомагистрали" ще бъде вписан утре.

Министърът уточни, че причината за смяната не е само в зимното поддържане, а "имаше и няколко случая преди това", като дружеството щяло да бъде санкционирано за пропуските. Нанков добави, че обективно зимата не би трябвало да изненадва.

"Първите 3 снеговалежа в рамките на месец доказаха, че Агенция "Пътна инфраструктура" е подготвена от гледна точка на мобилизация на техника, готовност на поддържащите фирми, наличие на материали", смята той.

ДОСТ и НПСД искат уволнение на новия шеф на "Автомагистрали"

В открито писмо до президента и премиера ДОСТ и НПСД изразяват "дълбокото си възмущение от скандалното назначаване на Валентин Николов ...

По думите му е възможно в бъдеще да бъдат променени договорите с пътноподдържащите фирми, така че в тях да бъдат заложени по-сериозни санкции.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика