Експериментален електронен вот ще има още на президентския вот

623
Експериментален електронен вот ще има още на президентския вот
Снимка: БГНЕС

Ще направим всичко възможно да можем да въведем експериментално електронно гласуване още на първия национален избор, а ако има възможност това да бъде въведено на президентските избори, които предстоят есента. Това каза председателят на парламентарната група на ГЕРБ Цветан Цветанов.

„На база резултатите, на база техническите възможности при това експериментално гласуване ще се направят и съответните законодателни промени за въвеждането му на първите парламентарни избори“, каза Цветанов.

Пробно електронно гласуване ще има най-рано 2018 г.

Първото експериментално електронно гласуване ще се проведе след 1 януари 2018 г. Това решение взе правната комисия в парламента късно с...

Той посочи, че от ГЕРБ са били обвинени, че не са си спазили гражданската инициатива за електронното гласуване и заяви, че със съкращаване на сроковете за въвеждането на електронно гласуване ще отпаднат всякакви съмнения за това.

Така според управляващите ще бъдат компенсирани българите зад граница, за които по-рано днес бяха направени поредните ограничения, след като депутатите решиха секции да се откриват само в дипломатическите и консулските представителства, както бе в Изборния кодекс на Искра Фидосова.

Зам.-председателят на ГЕРБ заяви, че е добре референдумът на Слави Трифонов, който събра нужните гласове, да се проведе през юли, за да може, ако хората се обявят против задължителното гласуване, да се направят промени в закона до президентските избори наесен.

Цветанов припомни, че и друг път е имало избори през лятото и според него не е проблем допитването да се случи също тогава.

ГЕРБ трябва да приеме валидно електронно гласуване, казва съветник на Бъчварова

Законопроектите на ГЕРБ и Реформаторите за промяна на Изборния кодекс (ИК) ще бъдат обединени преди второ четене. Това твърди бившият п...

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика