Ето как основните играчи за 48-ия парламент тълкуваха номера си в бюлетината

2852
Ето как основните играчи за 48-ия парламент тълкуваха номера си в бюлетината
Снимка: Actualno.com/Тодор Маргаритов

След като ЦИК изтегли жребия за поредните номера на партиите и коалициите, основните претенденти на парламентарните избори на 2 октомври направиха коментари пред медиите. Те използваха случая по стара предизборна традиция да изтълкуват своя номер и да отправят послания към своите избиратели. 

Още: ВМРО се опита да провали процедурата по жребий в ЦИК

Ето и реакциите на основните играчи за 48-ото Народно събрание. 

„Продължаваме промяната“ смята, че само тя може да състави стабилно правителство

„Да си довършим работата с бюлетина номер 9- Само ПП може да състави стабилно правителство. Колкото повече подкрепа получи ПП и по-малко гласове ГЕРБ, толкова по-голям е шансът да се състави стабилно управление. Това ,което можем да заявим е, че няма да се коалираме с ГЕРБ. Видяхте какво направихме с „Капитан Андреево“, ще продължим с реформата в КПКОНПИ – всичко друго, което е необходимо, за да се стартира ефективна борба с корупцията и високите етажи на властта. Допълнително ще продължим с грижата към хората- увеличаване на пенсиите, увеличаване на минималната работна заплата и обвързването й със средната“, каза Венко Сабрутев.

ГЕРБ: Без нас не може да има стабилно правителство

„Разчитаме на себе си, а не нумерологията, за да спечелим изборите. Естествено, че това, което ще се случи след 2 октомври, е далеч по-важно от номера. В някакъв смисъл то е по-важно от предизборната кампания. Надявам се след тези избори България да има стабилно правителство. Такова не може да има без участието на ГЕРБ“, каза Тома Биков, като каза, че ГЕРБ очаква първото място със сериозна разлика от втория.

ДПС вижда в номера си числото на победата и на обединението

„Съдбата понякога ни поднася различни сигнали. Този път съдбата ни постави сигнал, че ДПС е готово. Номер 1 е числото на победата, но е числото на обединението. Във всички кризи, в които сме изпаднали в момента ДПС е тази политическа сила, която може да постави началото на обединението в българската политика за преодоляването на всички кризи, като първата най-необходима криза за преодоляването, е преодоляването на политическата криза. Това преминава през победата. Надяваме се да убедим повече български избиратели да гласуват за ДПС“, каза Сезгин Мехмед.

БСП играе за победа - ще подхожда с дипломация, а не с отрицание и раздори

„БСП винаги играем за победа, независимо какъв е номерът. Няма случайности. Това е комбинация от две число и е символ на дипломация ,лидерство и на баланс, качества, които БСП притежава и съм сигурен, че именно БСП е партията, която е необходима в следващия парламент, за да може България да върви напред и нагоре“, каза Борислав Гуцанов. Според него дипломацията е ключът и това е подходът, който БСП ще направи след изборите, защото не раздорите и отрицанията, а дипломацията е това, което е доведе страната ни до нещо по-добро. Той посочи, че приоритет за БСП е да продължи социалната политика.

ИТН няма да се впускат в тази глупост нумерологията

„Според мен сте се наслушали на нумеролози. Политиците освен, че разбират от всичко, разбират и от цифри. Няма да се впускам в тази глупост, на която се изпонаслушахте. Стигат ви те. Ние сме номер 19, това е номерът в интегралната бюлетина. Който иска да има морал в политиката от българския народ и да има някакъв коректив и да научават нещата, каквито са, а не каквито ги лъжат пред камерите, могат да изберат ИТН“, каза Тошко Йорданов. Той заяви, че ИТН няма да прави коалиция с ГЕРБ и ДПС.

ДБ ще избере разумът

„С номер 25 на 2 октомври България ще избере разумът. „Демократична България“ потказахме, че знаем, можем как да предлагаме и въвеждаме устойчиви решения така, че да възстановим държавността в България и да имаме институции, които да застават зад гражданите, където и да се намира, да изчистим институциите от корупция, за да могат българските граждани и бизнесът да се развиват още по-добре и да модернизираме държавата, за да можем всички да живеем по-добре“, каза Надежда Йорданова. Тя заяви, че целта е да се довърши започнатото.

 

 

 

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛИТИКА:

Петър Витанов обяви, че няма да се кандидатира за евродепутат

"Министерството не е хан": Асен Василев отрече да се е срещал с обвинените в контрабанда

Имало ли е натиск в "Митниците"? Дългогодишен служител проговори пред временната комисия

Метлата "Главчев" - не избори, а предизборна чистка

Христо Иванов пита каква е позицията на Елена Йончева за войната в Украйна

ГЕРБ се регистрира за изборите и поиска правителство с ярки политически фигури

ГЕРБ и ДПС внесоха закон срещу рекламите в хазарта (ВИДЕО)

Няма да дадем държавата да се управлява от Пеевски: ПП-ДБ се регистрираха за изборите 2 в 1

"Пръстен не целуваме": Манолова обясни защо отива на избори с Ваня Григорова

Пеевски: Няма да имаме диалог с ПП-ДБ, ако контрабандата се докаже (ВИДЕО)

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com