Фандъкова: Ремонтите не са предизборни

4549
Фандъкова: Ремонтите не са предизборни
Снимка: БГНЕС

Кметът на София Йорданка Фандъкова заяви в ефира на БНТ, че ремонтите в столицата не са предизборно мероприятие и така тя отвърна на критиките за разкопаните кръстовища, булеварди и тротоари.

Фандъкова посочи, че ремонтите създават дискомфорт на софиянци й едва ли точно преди местния вот това ще й даде дивиденти. Тя напомни, че именнo заради липсата на реконструкции в града преди години, днес гражданите непрекъснато задават въпроси за дупки и липса на улици, предаде Стандарт нюз.

Движението по тунела на алея "Яворов" вече е възстановено

От днес е възстановено движението по тунела на алея "Яворов", който е саниран - поставени са изцяло нов асфалт и мантинели, почистени...

"Ремонтите ще продължат и следващата година, като ще се насочат и към площад "Славейков" и затворения фонтан. Ще се подменя и настилката на "Граф Игнатиев", но не се предвижда драстична намеса в софийската централна част", обясни кметът на София.

За забавените ремонти на "Топлофикация София", които изнервят столичани заради липсата на топла вода, кметът заяви, че води непрекъснато разговори за тяхното приключване в срок.

"В момента над 50% от дейностите по основните трасета и ленти на бул. "Цариградско шосе" са изпълнени, така че началото на месец септември трябва да приключат изцяло ремонтните дейности по основните трасета", заяви Фандъкова. По думите й, в началото на месец септември се очаква да приключи ремонтът на Руски паметник.

"Започваме бул. "Витоша" от НДК до "Южния парк". Там ще започнем с подмяна на трамвайните релси, за да може да се полагат по-безшумни", заяви Фандъкова.

Ремонтът около "Руски паметник" приключва в началото на септември

Очаквам до началото на септември обектът при пл. "Руски паметник" да бъде приключен. Това каза кметът на София Йорданка Фандъкова по вр...

"На нас ни се налага не просто да развиваме града, но и да възстановяваме инфраструктура, която не е реконструирана, откакто е построен, както са и мостовите съоръжения. За тези няколко години успяхме да го направим с около 100 моста, които откакто са построени, не са били ремонтирани", каза още тя, цитирана от "Фокус". По думите й, тази година във връзка с ремонта на бул. „Цариградско шосе" в последния участък, който остана неремонтиран, са включени 4 такива съоръжения.

„Всеки ден е ден за равносметка, но и ден за работа. Лятото е времето за най-интензивните ремонти, възстановяване и строителство. Вече изграждаме нови улици в кварталите "Надежда", "Горна баня", "Студентски град", предстои да влезем в кварталите "Лозенец", "Триадица", "Връбница", каза още Фандъкова.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика