Ген. Атанас Атанасов: ПП буквално изсмука гласове от ДБ

11612
Ген. Атанас Атанасов: ПП буквално изсмука гласове от ДБ
Снимка: БГНЕС

Как могат ГЕРБ да бъдат десница? Не и с кариеристи от ДБ, заяви председателят на ДСБ генерал Атанас Атанасов по време на националната конференция, на която делегатите на партията трябва да изберат нов лидер на ДСБ. 

"Продължаваме промяната" буквално изсмука енергията от демократичните гласве на "Демократична България" на последните парламентарни избори, посочи той. 

ДСБ избира нов лидер

Демократи за силна България избира нов председател. Претендентите за поста са двама - сегашният лидер Атанас Атанасов и неговата замест...

Причините ДБ да получи лош резултат на последния парламентарен вот той раздели на вътрешни и външни. "Вътрешните причини трябва да тълкуваме самокритично, външните са ясни. Появи се нов политически играч, който бързо стъпи на електоралния терен и буквално изсмука енергията от демократичните гласове на ДБ. Направи го не само заради позитивната си кампания и лъскавата си опаковка, която на която сложи в голяма част от нашите послания", каза Атанасов пред съпартийците си.

Причина за отдръпването било също, че ДБ осигурило в 45-ото и 46-ото НС "развръзка в сложната политическа ситуация". "Отливът на гласове за ПП основно от нашата мека периферия", каза още той.

Все пак последните избори не могат да се броят за провал за ДБ, отбеляза още той, защото коалицията е в управлението, има депутати, министри, областни управители и евродепутат. Той уточни, че управленската коалиция е била невъзможна без БСП, колкото и да не му се е искало да управляват заедно с левицата. "Бяхме изправнеи пред дилема да подкрепим мандат на ПП без да влезем в него или да влезем в него. Решението беше трудно именно зради БСП.

Зад това стоят много идеологически и политически причини", каза Атанасов и обясни, че неучастието на ДБ в коалицията, щяло да направи управлението "още по-нестабилно".

Ако някой си е позволил да бръкне в кацата с меда, то той трябва да бъде ударен през ръката

Това заяви лидерът на ДСБ и съпредседател на "Демократична България" Атанас Атанасов относно ситуацията с "Булгаргаз". Какво още каза ...

"Спазихме предизборните си ангажименти, че няма да подкрепим манадат на ГЕРБ, БСП и ДПС. По настояване на ДСБ, от ПП подписаха поотделни коалиционни споразумения", поясни ген. Атанасов.

Често в речта си Атанас Атанасов заговаряше за ГЕРБ, Бойко Борисов и "Порочния модел Борисов". В края на словата си той попита: "Кое прави ГЕРБ десница?" "Могат ли да бъдат десница тези, които компрометираха българската демокрация в най-краен предел? Тези, които гонеха чуждестранните инвеститори, които крадяха и присвояваха бизнеси в България? Могат ли да бъдат десница тези, които многократно предаваха енергийния ни интерес на Кремъл? Кое ги прави десница - шепата изтъргувани кариеристи от ДБ?

ГЕРБ е партия на СИК, Маджо, Маргините, Котараците и тези, които крадяха от българската икономика и пълниха онези прочути чекмеджета", заяви още Атанас Атанасов.

Още: Цецка Бачкова няма нужда от подкрепата на стар лидер за председател на ДСБ

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛИТИКА:

"Екзакта" прогнозира голяма преднина на ГЕРБ пред ПП-ДБ

Главчев пред посланици: България ще участва активно във възстановяването на Украйна

Предизборно: По 100 лв. месечно отгоре за храна в МВР

„Левицата“ представи водачите си за двата вида избори на 9 юни

Христанов: Притеснява ме как Кирил Петков заклеймява медии за това, че са част от мафията

НСО опроверга Денков за преустановената охрана

Минчев отрича да е замесен в "Да запазим Корал"

Прокуратурата реагира с 8 месеца закъснение по скандала с Кирил Петков и "Да запазим Корал"

Денков: Пеевски подвикваше на Желязков какво да прави

"Удар по ГЕРБ и ДПС": Напуснала ПП-ДБ партия подкрепи последното вето на Радев

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика