Ген. Михо Михов: Ген. Румен Радев изпълнява инструкции

4172
Ген. Михо Михов: Ген. Румен Радев изпълнява инструкции

Кандидатът на БСП за президент ген. Румен Радев изпълнява "инструкции", които са твърде партийни. Това коментира неговият колега от ВВС, бивш началник на генщаба и настоящ депутат от АБВ ген. Михо Михов.

"Приветствам участието на военните във властта, защото те могат да воюват не само с оръжие и техника, но и с думи. Не приветствам тази площадна ораторска проява, защото площадните оратори никога не са били добри войници", каза той пред bTV по повод словесната престрелка между кандидат-президента и премиера Бойко Борисов и военния министър Николай Ненчев.

МО: Руските самолети са били без включени транспондери и отличителни знаци (ВИДЕО)

Военновъздушните сили на България са засекли полети на руски самолети без включени транспондери и без предварително заявени полетни пл...

"Имам чувството, че той не е точно той, а изпълнява някои други инструкции, които не повишават качеството на неговия служебен и личен авторитет. Познавам го като успешен командир, в политически план има още много да учи. Бих желал да го видя да воюва такъв, какъвто го познавам от 1986 г.," коментира Михов, като отбеляза, че Радев е щял да получи по-голяма подкрепа, ако не се беше стигнало до разрив между БСП и АБВ.

Народният представител не спести критиките си и за работата на Министерството на отбраната, като напомни на Николай Ненчев, че до неотдавна с ген. Радев са били част от един екип. По думите на ген. Михов, ако в идването на американски самолети за тренировки у нас няма нищо нередно, то пристигането на полски машини за охрана на небето ни ще е тежък провал за МО.

"Лично моята позиция като народен представител, като бивш командващ на авиацията и командващ на генералния щаб, е, че е срамно България да допусне това. Народът ни е мобилизиран, работи денонощно и не може да си охранява въздушното пространство с една ескадрила", посочи Михов и допълни, че решението на парламента от февруари, с което е регламентиран т.нар еър полисинг, е било превантивно.

Депутатът коментира, че сегашното правителство показва воля за подобряване на ситуацията в бойната ни авиация, докато през последните няколко кабинета тя наистина е вървяла към приземяване.

Ще плащаме милиони на чужди военни да ни пазят небето

Ако чужда армия охранява небето ни, това ще струва почти 10 млн. лева годишно. Вече тече подготовка Полша да охранява заедно с нас възд...

Генералът представляваше България на конференция по сигурността в Париж. Изводите от нея: "Укрепване на националната сигурност, укрепване на собствените възможности. Тезите на Франция са: Защита на територията, защита на гражданите, утвърждаване на суверенитета".

По думите му най-важно е добросъседското измерение на отношенията на България и Турция, която е "междинна граница на сблъсъка на две цивилизации – арабската цивилизация, европейската цивилизация, да не говорим за американската цивилизация".

"Ние минахме през огради, през прием на бежанци, но не потърсихме причините в Сирия, Ирак и Турция", посочи бившият военен.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛИТИКА:

Даниел Митов се отказа да бъде външен министър (ВИДЕО)

Политолог: ПП-ДБ искат да покажат, че ГЕРБ, ДПС и Радев играят заедно, за да ги унищожат

На първо четене: Вдигат заплатите на военните с 30%

"Не е честно": Борисов не е доволен, че всички го питат за Митов (ВИДЕО)

Желязков с първи думи за исканата му оставка (ВИДЕО)

"Не съм предлагал нищо": Срещата премиер-президент приключи безславно

БСП иска оставката на Росен Желязков

Войната в Близкия Изток помага на Путин, трябва военна помощ за Украйна: Говори министърът на отбраната

Радев и Главчев обсъждат исканите смени в кабинета

Борислав Цеков: Ако внесат вот на недоверие, ще нарушат Конституцията

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com