Ген. Михо Михов: Първанов трябва да да се съобрази със своето родителско задължение към АБВ

11701
Ген. Михо Михов: Първанов трябва да да се съобрази със своето родителско задължение към АБВ

"Непочтено ми е да обсъждам лидера, защото аз съм в АБВ заради него. Но му прави чест, че се подлага на избор за лидерското място. Надявам се Георги Първанов да бъде преизбран за лидер и ще работя за това. Новородената партия от президента Първанов се нуждае от своя родител и той трябва да се съобрази със своето родителско задължение". Това каза тен. Михо Михов в студиото на БТВ, във връзка с оставката на Георги Първанов от лидерския пост в АБВ.

Според Михов председателят на комисията по национална сигурност в парламента и бивш шеф на Генералния щаб Михо Михов разкритикува номинацията на служебния министър на вътрешните работи Йордан Бакалов за шеф на военното разузнаване, както и опитите да се изкарат на светло досиетата на военните разузнавачи. "Йордан Бакалов е добър специалист. Помня го като председател на комисията по вътрешна сигурност и ред в парламента. Но по темата за военното разузнаване не смятам, че трябва да се постави там цивилен гражданин, та дори това да е Йордан Бакалов. Цивилният гражданин е партийно оцветен, а законът не допуска партизирането и политически пристрастия в армията", бе категоричен Михов.

АБВ: Калфин се справя чудесно, останалите в управлението да му мислят

Одобряваме какво свършиха представителите ни в изпълнителната власт (бел. ред. - в правителството единствено социалният министър Ивайло...

По думите му тук се вижда дългата ръка на некомпетенстността на политическото ръководство и кандидатурата била продиктувано от политическото желание на определена партия, в случая Реформаторския блок.

"Ако те целят да изкарат досиетата на военните разузнавачи, тогава има опасност от изхвърляне на експертизата от службата", посочи Михов. Според него военното разузнаване се нуждае от професионалист. "Тази дирекция трябва да се оглави от висш военен, който е от кариерата и който трябва да кореспондира директно с началника на отбраната и цялата структура", категоричен е бившият началник на Генералния щаб.

На въпрос за уволнението на бившия вече шеф на военните разведки Веселин Иванов Михов коментира, че най-вероятно той е удовлетворен от това, че му пада от плещите товарът с разкриването на досиетата на разузнавачите.

"С подхода да се гонят уж сенките от миналото ще стигнем до това, че няма да има подготвени кадри в разузнаването", посочи Михов. Депутатът от АБВ смята още, че причината за уволнението на Иванов са именно военните досиета.

Калфин побърза да се откаже от всякаква инициатива за лидерското място на АБВ

Вицепремиерът Ивайло Калфин няма да участва в надпреварата за нов лидер на АБВ. Това обяви самият той в Стара Загора след откриването ...

 

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика