Ген. Михов: Нямаме нужда от повече НАТО в България

23652
Ген. Михов: Нямаме нужда от повече НАТО в България

АБВ няма да приложи маньовъра на коча - да заобиколи БСП отляво или от дясно, нито ще мине през БСП. По-важното е държавата да стане социална, а няма как да има социална държава без възстановена, реанимирана икономика и силни въоръжени сили, заяви ген. Михо Михов пред Нова телевизия. 

По думите му появата на нови политически формации ще даде възможност на избирателите да разпределят правилно гласовете си и да се приложи реално до европейския демократизъм. 

Разговорът между Борисов и Танов за Мишо Бирата е истински, казва Цонев

Разговорът между Бойко Борисов и Ваньо Танов по случая "Мишо Бирата" е автентичен. Това каза пред журналисти Йордан Цонев, председател...

„Проблемът на БСП е заразителен с това, че пропагандираме демократично общество в България, а в същото време демократичното общество в прехода не се състоя по партийна вина – не само на БСП, но тя е заразителен пример. Вътрешнопартийното строителство възпря демократическия централизъм. Същите партийни кадри стават държавници след изборите. Няма как тази идеология и това възпитание да не се пренесе в държавата”, каза ген. Михов. 

Нямаме нужда от повече НАТО в България, имаме достатъчно. Така генералът отговори задочно на думите на бившия външен министър Соломон Паси и президента Плевнелиев, който смятат, че имаме нужда от разширяване на натовското присъствие в страната ни. 

О.р. ген. Михов заяви, че нямаме нужда и от ядрени сили. "В ракетните ни бригади имаше складове за ядрени сили, но аз не съм заварвал такива. Като началник на Генщаба имах достъп до складовете, но такива боеприпаси нямаше", каза Михов. От Студена война сме на границата на горещ мир, съгласи се той с думите на проф. Петър-Емил Митев. 

При цялото ми уважение към държавния глава Росен Плевнелиев ще цитирам китайския стратег Сун Дзъ: "Изкуството на войната учи да се осланяме на вероятността не да не те нападне врага, а да направиш своите позиции неустоими", цитира Михов. 

Цонев: Борисов лъже за Мишо Бирата, няма доказателства за участие на Първанов

Съдът не е върнал лиценза на фабриката на Михаил Михов, известен като Мишо Бирата, както твърди Бойко Борисов. Съдът просто е спрял отн...

Повод за позоваването на източната мъдрост бе изказването на президента, че Русия ни разузнава със самолети и иска да изтощи военната ни авиация. Бившият командващ ВВС спокойно заяви, че ако "Русия ни разузнава със самолети, ние имаме самолети, но ако тръгне да разузнава с подводни лодки, каквито нямаме...", запита реторично бившият началник на Генщаба. 

Да се помолим - не ни изтощавайте, щото нямаме гориво, не е нормално, каза един от най-добрите военните пилоти в съвременната българска авиация. Ако план 2014 се изпълнява, до края на годината трябва да бъдат съкратени още 1000 военнослужещи, каза Михов.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика