Георг Георгиев: „Да, България“ забива най-дълбоко меча си в стабилността на държавата

6970
Георг Георгиев: „Да, България“ забива най-дълбоко меча си в стабилността на държавата
Снимка: БГНЕС

Есенцията е, че нашите колеги отново се хвана за една песъчинка на плажа. Това заяви депутатът от ГЕРБ и заместник-външен министър в оставка Георг Георгиев на брифинг в централата на партията.

По думите му много пъти управляващите в оставка запазвали търпение и толерантност, но вече нямало да  бъде така. Всяка една лъжа ще бъде опровергавана и разкривана, даде да се разбере Георгиев. Той разобличи няколко лъжи: „Да, България“ похарчили 100 000 евро само в онлайн кампания, инвестиция в биткойни и дарения под формата на въображаема електронна валута. Разпечатка от Сметната палата показала, че техен спонсор е и Иван Тодоров.

Томислав Дончев: Управлението не е да смениш Фейсбук с парламента

„Да управляваш не е да смениш Фейсбук с парламентарната трибуна. В момента всички се състезават кой да бъде най-голям критик, а е...

Къде са те да коментират темата със санкциите върху представители на ЕС, къде са те и защо мълчат по темите с Русия, темата с резолюцията на ЕП, темата с човешките права, къде са нашите колеги, касаещи темите за евроатлантическите институции. Днес Корнелия Нинова говорила за смирения и за празници, а в събота тя направила пленум на партията, посочи Георгиев.

Той открои, че Мая Манолова изброила списъци, говорейки за ревизия, но къде била тя да коментира на черно и тъмно промените в Изборния кодекс? Защо не коментирам темата колко милиард левове ще бъдат върнати в ръцете на олигарсите, ако специализираните прокуратура и съдилища, продължи да пита Георг Георгиев.

„Именно колегите от „Да, България“, които прозрачността е едно от най-важни неща проформа, както се оказа, са тези, които забиват най-дълбоко меча си в стабилността и в правовата държава в България“, категоричен бе Георгиев. Според него това, което наблюдават ГЕРБ като процеси рязко се отклонява от всичко, което са имали като идеологическа, идейна и политическа платформа в години назад. „Заедно с колегата и ИТН Станислав Трифонов, който най-политически страхливо замълча, когато трябваше да бъде политически активен и трябваше да поеме отговорност за управлението на държавата – нещо, за което имаше възможност, но излъга, че не бил способен. Ако чака 240 човека мнозинство, това в реалностите в България, няма как да се случи вече“, отсече Георгиев.

Депутатът от ГЕРБ Тома Биков заяви, че тези партии мълчат, защото очевидно са взели решение по Изборния кодекс, който е срамен. Днешното съобщение от президентството, че е издал указ, с който свиква на консултации париите на 5 май, на които да се решава новият ЦИК. Всички мълчат по темата, както и по темите за Русия, за законодателния тероризъм, открои Биков.

Борисов няма да се кандидатира за президент

„Няма да съм аз категорично“. Така премиерът в оставка Бойко Борисов отговори на въпроса дали ще се кандидатира за президен...

Той не знае на какви критерии ще отговарят новите членове на ЦИК, какво се очаква от тях, на каква тема ще бъдат, как ще преминат и всичко това се случва два месеца преди предсрочните парламентарни избори. Ние за разлика от другите партии, не знаех, че днес ще издаде указ, това е абсолютен скандал, недоумява Биков. Ако ГЕРБ били направили подобно нещо преди изборите, медиите щели да ги унищожат. Всичко е ден за ден и управляващите в оставка научавали новините от медиите.

Срамно е да бъде разформирована ЦИК и да се даде на президента по негово желание, заяде се Биков с президента. След като нищо не се променя, се променя тази част и се дава на държавния глава. Това руши доверието в изборния процес, посочи депутатът. „Начинът, по който се направи този Изборен кодекс е абсолютно срамен и брутален“, категоричен бе Тома Биков.

В момента виждаме нарисувана една фалшификация и опит цялото изборно законодателство да бъде направено и да бъде приложено, така че да спечелят определени политически сили около кръга на Румен Радев. Това се прави с цел да спечели втори мандат като президент, подчерта Тома Биков. Според него страната може да влезе от политическа в конституционна криза, защото Изборният кодекс бил направен именно по такъв начин за влизане в криза.

Прочетете още по темата: Бойко Борисов: БСП, ДПС и "Да, България" не са ли токсични, айде малко да си мерим приказките и да зачитаме избора на хоратa

Борисов: Слави започна ли да ходи на работа?

Десетки милиони пари на данъкоплатеца ще изтекат безсмислено, защото протестните партии няма да направят правителство и след изборите п...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛИТИКА:

ПП-ДБ, БСП, "Възраждане" и ИТН свалиха председателя на парламента (ВИДЕО)

Пеевски за обединението срещу Желязков: Видяхте неограничения кеш на коалицията на пудела (ВИДЕО)

Борисов: Честито на новата сглобка, ние се отървахме от ПП (ВИДЕО)

Проблем с кворума в парламента, ГЕРБ и ДПС опитват да спасят Росен Желязков

ИТН: ПП-ДБ провалиха кворума, спасявайки Росен Желязков (ВИДЕО)

Искрен Митев и "Възраждане" в пореден сблъсък: Стигна ли се до бой в парламента?

Не се очертава лесна и стабилна коалиция: Политолози за очакванията след изборите

Председателят на ЦИК се надява да няма пак "кодове" за машините

Росица Матева: ЦИК работи за честни избори 2 в 1

Започва регистрацията на независимите депутати за евроизборите

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com