Георги Кадиев: Кандидатирам се срещу Йорданка Фандъкова и ГЕРБ, не срещу БСП

4493
Георги Кадиев: Кандидатирам се срещу Йорданка Фандъкова и ГЕРБ, не срещу БСП
Снимка: БГНЕС

"Аз не съм противник на БСП, аз съм тяхното оправдание. Аз се кандидатирам срещу Йорданка Фандъкова и ГЕРБ, не срещу Михаил Мирчев". Това заяви изключеният от ПГ на БСП депутат Георги Кадиев в "Още от деня" по БНТ.

В момента всичко е без контрол, колкото повече кандидати за кмет на София има, толкова по-добре. Кадиев даде пример за строеж в Борисовата градина, за който е подал сигнал, но не му е било обърнато внимание. По думите му не се свикала комисия, а се е отложила за след изборите.

Паргов: Кадиев е част от плана на ГЕРБ и АБВ срещу БСП

Георги Кадиев прави услуга на ГЕРБ. Той е част от организиран план срещу БСП, в който участват и представители на АБВ. Това заяви лидер...

"Моят противник е ГЕРБ, не БСП. Нека се изказват (БСП) срещу мен, няма проблем. Първото нещо, което правят от Градската организация е да напишат писмо срещу мен. Ако спра едно корупционна сделка с кандидатирането, нещо малко да променя, ще съм доволен.

От 25-ти юли (тогава Кадиев заяви, че няма да се кандидатира за кмет) до 10-ти септември не стана нищо, никаква кампания против Фандъкова. Имах опцията да остана от страни, но не мога да гледам как Борисов подарява часовници на Цветанов и да поддържаме добри отношения".

Кадиев заяви, че не мисли за политическо си бъдеще в момента, само за изборите на 25-ти октомври: "Моят хоризонт е 25-ти октомври. За мен ще е успех и второто място. Аз искам да отида на балотаж, това е реалистичното. Срещу ГЕРБ не се печели лесно".

"При мен това решение беше 90% емоция, ако беше рационално щях да го направя по-рано. Може би съм сгрешил и трябваше да наведа главата. Целта ми е да предложа алтернатива за София. Ако хората искат по-малко нарушения и корупция, те трябва го оценят", допълни независимият депутат.

Кадиев бе официално изключен от редиците на БСП

Парламентарната група на БСП изключи депутата Георги Кадиев. Гласовете за неговото изгонване бяха 37. До изборите на 25 октомври той ...

Той сподели, че през 2009г. също не е искал никой да се изправи срещу ГЕРБ, единствено БСП е бил кандидат.

"Имал съм разговори с десетина партии, повечето от тях малки. Мога да бъда независим кандидат, но и кандидат на коалиция, за мен това е по-добре. Отказах на една парламентарна партия, заради вижданията, които имам. Не си поставям за цел да бъда подкрепен, от който да е, а да се получи някакво обединение", заяви Кадиев на запитване дали вече има предложения от някоя партия.

"Разговарял съм с Първанов, но все още нямат решение. Аз не съм в АБВ и няма да бъда част от партията, аз не искам да съм кандидатът на АБВ. Исках на БСП, не стана. Това, което искам е да съм подкрепен като платформа от голяма партия", допълни депутатът.

Относно информация, че след изборите Кадиев ще гравитира към ДПС и относно предложение за агитация на майчин език, той сподели: "Това е свещено право и това не ме прави член, нито кандидат на ДПС. Михаил Миков също беше внесъл това предложение".

БСП гласува днес дали да изключи Кадиев

По-късно днес вероятно ще стана ясно дали депутатът от БСП Георги Кадиев ще бъде изключен от партията. На колегите му от столетницата и...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика