Кадиев: Напускам парламента, ако на местните избори не съм поне втори

6741
Кадиев: Напускам парламента, ако на местните избори не съм поне втори
Снимка: БГНЕС

Ще се кандидатирам най-вероятно като независим кандидат за кмет на София, евентуално мога да бъда подкрепен от широка коалиция от партии, но не и от БСП. Срещу БСП няма да говоря – не ми идва отвътре, нямам и желание. Това заяви червеният депутат Георги Кадиев пред Нова телевизия.

Малко е двулично да ми вземат членския внос – в понеделник го платих за последно, а да ми казват, че са ме „изключили в душата си”. Голяма част от живота си съм прекарал в борба за идеята на БСП, посочи Кадиев.

БСП-София разкритикува кандидатирането на Кадиев за кмет на столицата

Изпълнителното бюро на Градския съвет на БСП в София излезе с позицията относно кандидатурата за депутата от БСП Георги Кадиев за кмет ...

Бях лице на някакво друго разбиране за БСП – на хора, които не се предават, които се борят докрай. Защо никой от ръководството на БСП София не излезе да се кандидатира, нападна Кадиев. Надявам се поне малко тази летаргия, обхванала избирателите, че изборите в София са предрешени да поизчезне, да се поразбутата нещата, продължи все още червеният депутат. Има хора, които не харесват как изглежда София и аз предлагам алтернатива – ако не ме харесват, да не гласуват за нас. Ако идете в Сирия и направите социологическо проучване, „Ислямска държава” печели всичко, даде краен пример Кадиев, който обяви, че се кандидатира чисто емоционално, без сметки дали би могъл да се пребори за мястото на градоначалник.

Нищо не се случва – след като вдигнах шум за застрояването на Борисовата градина и Южния парк, след като главният архитект Петър Диков се съгласи да има сесия на Общинския съвет, общинските съветници решиха да няма събиране, възмути се Кадиев. Някой от хората разбра ли, че „Топлофикация София” има 90 млн. лева в КТБ при 560 млн. лева задължения? Сто пъти сме казвали на Фандъкова да премести парите на „Топлофикация София” в Общинска банка. Така и не получих отговор защо не се местят тези пари, продължи с обвиненията Кадиев.

Стана ясно, че предстои гласуване Кадиев да бъде изключен от парламентарната група на БСП, евентуално след това той трябва да бъде изключен от своята организация или от градската организация на червените. Червеният депутат беше попитан дали ще напусне парламента, ако бъде в крайна сметка изключен от парламентарната група и той отговори, че ако на местните избори не се пребори поне за второ място, ще напусне Народното събрание. Кадиев не пожела да коментира и проф. Мирчев, когото не счита за конкурент – конкурент ми е Фандъкова. Вярвам, че може да има балотаж в София, заяви Георги Кадиев.

За финал Кадиев беше категоричен, че в София всеки голям проект се решава от Бойко Борисов. Конкретиката се доказва много трудно - в много случаи фирмите дори се договарят коя кой проект да взема.

БСП гласува тайно за изключване на Кадиев от партията

Ще има тайно гласуване за изключване на Георги Кадиев от парламентарната група на БСП лява България. Това каза пред журналисти в парла...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика