ГЕРБ и БСП в спор чии са тримата министри

2974
ГЕРБ и БСП в спор чии са тримата министри
Снимка: БГНЕС

"Публична тайна, е че тази министри не са на Борисов. Публичното мнение е, че това са министри на Пеевски. Смятам обаче, че министрите нямат вина. Борисов за пореден път унищожава хора около себе си, заради собствените си решения. Виждали сме как министри стават зам.-министри, министри биват уволнявани през годините, но всичко остава постарому. Единствено и само Борисов носи отговорност и този път няма да излезе сух от водата", посочи депутатът от БСП Явор Божанков пред БНТ.

Той попита защо оставките не са били дадени когато един млад мъж бе пребит преди дни до колоните на МС, когато едни 700 млн. лева от данъци в хазарта се оказаха липсващи (бел.ред. - първото обвинение срещу Васил Божков). "А оставка се дава сега. Борисов е готов да се отрече от всички, включително от партньорите си. Борисов прави отчаян ход да спаси себе си", каза Божанков.

С петия вот на недоверие срещу Борисов БСП поиска и оставката на Иван Гешев

Внасянето на петия вот на недоверие срещу правителство на Бойко Борисов от страна на "БСП за България" вече е факт. С едно сериозно уто...

Премиерът поиска и ще получи оставките на министрите Горанов, Маринов и Караниколов

Депутатът от ГЕРБ Десислава Атанасова настоя, че е крайно време да се сложи точка на мантрата, че ГЕРБ и ДПС управляват заедно. И това е видно от поисканите оставки.

"През всичките тези години, единствено ГЕРБ не е управлявало с ДПС и тези оставки са факт и са поискани от министър-председателя. Никога не сме управлявали в името на един човек, нито някой задкулисно ни е диктувал от ДПС кой ще ни е министър и какви решение ще се взимат", заяви тя.

Атанасова призна, че ГЕРБ явно имат проблеми в комуникацията с хората. Но и хората не е сигурна, че искат да чуят вече когото и да е било.

"Хората, които опаковат Борисов и Гешев, трябва да знаят какви са легитимните начини за избор в Изпълнителната власт и в независимата Съдебна власт. Не разбирам защо се лепят етикети, че някой иска от нещо да се спаси. По-важното е какво предстои за държавата - тежка зима, разрастване на пандемията, предстои икономическа криза. Ще е ясно какво е решението на коалиционния съвет, мандатът е на ГЕРБ и единствено той може да прави промени в кабинета", категорична бе тя.

ГЕРБ обсъжда три варианта за оттегляне на Бойко Борисов

Премиерът Бойко Борисов и висши кадри на ГЕРБ обмислят три варианта за излизане от кризата с антиправителствените протести, които продъ...

Нинова: Истинската управляваща коалиция ГЕРБ- ДПС се разпада

 

"Вотът на недоверие е гласът на хората в Народното събрание, пети поред, втори на тема корупция. Скандалите - "Суджукгейт", "Апартаментгейт", "Ало, Банов", не намаляват. Вотът не е проста математика, повод е да кажем всичко това, което хората искат да чуят. Мотивите са ясни", коментира още Божанков и посочи, че сега предстои най-трудното - реформи във всяка една система.

"Промяна е необходима, включително и вътре в БСП. Искаме предсрочни избори, за да възстановим демократичния ред в държавата", настоя той.

"При всички положения ние чуваме гласа на хората, виждаме, че вече дни наред те протестират, решение ще има следващата седмица, когато стане ясно как ще бъде защитен българският интерес със средствата от Европа", заключи депутатът от ГЕРБ.

ГЕРБ: Протестът беше превзет от шпицкоманди на Васил Божков, а Радев носи цялата отговорност

На специална прескоференция ГЕРБ обяви, че президентът Румен Радев носи цялата политическа отговорност за вандалщините и сблъсъците на ...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛИТИКА:

Денков: Пеевски управлява ГЕРБ. Петков счупи масата на Борисов, когато той започна да лъже

"Съвсем искрено говоря": Главчев бил забравил, че Даниел Митов е зам.-председател на ГЕРБ

"Нямам план "Б" за външно министерство": Премиерът за отказа на Даниел Митов (ВИДЕО)

ИТН: Христо Иванов позволи Борисов да контролира служебния кабинет

Киселова: Главчев осъзна, че няма да се справи сам и потърси помощ от онези, които сега са вече недоволни

Нинова: Правителството да предяви иск към лицата, подписали с "Боташ" (ВИДЕО)

Депутатите ще работят до късно в петък, докладът за "Боташ" влиза в зала

Даниел Митов се отказа да бъде външен министър (ВИДЕО)

Политолог: ПП-ДБ искат да покажат, че ГЕРБ, ДПС и Радев играят заедно, за да ги унищожат

На първо четене: Вдигат заплатите на военните с 30%

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com