ГЕРБ: Нинова не е участвала в корупционни схеми? Да си опресни паметта!

10209
ГЕРБ: Нинова не е участвала в корупционни схеми? Да си опресни паметта!
Снимка: Actualno.com/Румен Скрински

Лъжи. Така депутатите от ГЕРБ Данаил Кирилов, Цветан Цветанов и Десислава Атанасова определиха изявленията на "червения" лидер Корнелия Нинова, че няма нищо общо с корупционни схеми.

Припомняме, че вчера (15 август) Нинова заплаши да заведе дела срещу всеки, който обвързва името ѝ с проекта за язовир "Цанков камък" с внушения за корупция. Само ден преди това пък от ГЕРБ внесоха сигнал до главния прокурор Сотир Цацаров по отношение на проекта.

Областният управител на Смолян: Строителството на "Цанков камък" не е съблюдавано стриктно

Строителният процес на язовир „Цанков камък“ не е съблюдаван стриктно, след като има пропускания на водни количества, а нео...

На нарочна пресконференция днес (16 август) депутати от партията на Бойко Борисов заявиха, че Нинова има нужда "от опресняване на паметта".

"Ние не пускаме постове във Facebook, а даваме изявления пред медиите. Тя (Корнелия Нинова, бел. ред.) твърди, че никога не е имала нищо общо с корупционни схеми, с подозрения и уволнения във връзка със съмнения за корупция, за това че никога за нищо не е лъгала и за това, че не е била зам.-министър по времето на Тройната коалиция. За да опресня паметта на г-жа Нинова съм готова да цитирам медиите", заяви депутатът Десислава Атанасова, след което цитира материали от медии, в които по време на Тройната коалиция тогавашният министър-председател Сергей Станишев посочва, че Корнелия Нинова ще бъде уволнена, тъй като има сериозни обвинения срещу нея. Атанасова цитира още и тогавашният президент Георги Първанов, който твърди, че действията на министър-председателят са закъснели.

На въпрос на репортер на Actualno.com дали от партията на Бойко Борисов подготвят още сигнали до прокуратурата за проекти в миналото, Десислава Атанасова заяви:

"Ние от ГЕРБ сме последователни, когато имаме данни за корупционни схеми - реагираме по един и същи начин - изпращаме сигнал до компетентния държавен орган".

"Защо БСП допуска разследване по анонимни сигнали и създава усещането за извънредно законодателство с антикорупционния си проект", попита от своя страна зам.-председателят на партията Цветан Цветанов, обръщайки внимание на предложението за антикорупционен орган на БСП.

ДПС: Доган не е и никога не е бил консултант на "Цанков камък"

Почетният председател на ДПС Ахмед Доган не е и никога не е бил консултант на проекта "Цанков камък", твърдят в позиция до медиите от...

Освен това по думите му социалистите са изключили конфликта на интереси от проекта. "Проектът на социалистите въобще не кореспондира с конституцията и противоречи на това, което говореха, допреди няколко месеца", анализира още Цветанов. 

По отношение на казуса Цветан Василев и закона „Магнитски”, Цветанов заяви, че не би коментирал публикации в медиите, но каза:

"Всеки има правото да се защитава и да предприеме всички мерки, за да се защити. Не бих могъл да осъдя действията на Цветан Василев, всеки има право да търси правата си по всички възможни начини".

Цветанов подкрепи проверките на вицепремиера Валери Симеонов в Слънчев бряг и заяви, че трябва да има правила, които да се спазват.

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика