ГЕРБ предлага Стефка Стоева за председател на ЦИК

1968
ГЕРБ предлага Стефка Стоева за председател на ЦИК
Снимка: БГНЕС

ПГ на ГЕРБ обяви своите кандидатури за членове и председател на Централната избирателна комисия (ЦИК), предаде репортер на БГНЕС.

Общо седемте номинации съобщи на брифинг в парламента председателят на групата Цветан Цветанов, според когото партията е подбрала кандидати с високи нравствени и професионални качества.

"Воля" и Реформаторския блок предложиха нови членове на ЦИК

Партия „Воля“ и коалиция „Реформаторски блок“ са внесли предложения за назначаване на членове на Централната из...

За председател на ЦИК от ГЕРБ предлагат Стефка Стоева. Тя има богат професионален опит, защото близо 40 години упражнява юридическа професия. Била е съдия във ВАС и е оглавявала 4-то отделение в него, което разглежда жалбите за нарушения в изборния процес. Тя е заемала и позицията зам.-председател на ВАС.

За член на ЦИК от партията предлагат още Георги Баханов, който от 2014г. до настоящия момент заема тази позиция. Той е бил областен управител на Благоевград и председател на ОИК Сандански.

Следващото предложение е Йорданка Ганчева, също досегашен член на комисията. До 2014 г. тя е работила като юрисконсулт в различни фирми във Варна. Участвала е в много мисии, свързани с изборните процеси, както в държави от ЕС, така и извън него.

Мария Бойкинова е четвъртата кандидатура за член на ЦИК. Тя също е досегашен член на комисията, а до 2014 г. е работила като адвокат.

Нереализиран общински съветник осъди ЦИК

Нереализиран общински съветник по време на местните избори през 2015 г. осъди Централната избирателна комисия за това, че не е позволил...

Най-изненадващото име, на което са се спрели от ГЕРБ, бе това на Александър Андреев, досегашен говорител на ЦИК. През 2014 г. той зае мястото си в комисията от квотата на БСП.

За член управляващите предлагат още Мирослав Джеров – юрист, специалист по гражданско право и син на известния Александър Джеров.

След предложение на „Асоциацията на политолозите в България“, от ГЕРБ издигат и кандидатурата на политолога Димитър Димитров. Той е главен асистент в СУ „Св. Климент Охридски“, където преподава „Изборни системи“.

От ГЕРБ обявиха още една изненада – парламентарната група ще подкрепи номинации на БСП, без въобще да ги обсъжда. „За нас е важно да дадем поредния важен знак, че ПП ГЕРБ и парламентарната група искат колкото е възможно по-бързо да бъде сформирана новата ЦИК, за да отпадне една от опорните точки на БСП, че изборите ще бъдат манипулирани“, аргументира се Цветанов.

Камелия Нейкова: Следващият състав на ЦИК ще се справи

"Следващият състав на ЦИК ще се справи. През последните години в състава на Централната избирателна комисия (ЦИК) има приемственост, пр...

Във връзка с обсъжданата в публичното пространство информация, че социологът Юрий Асланов е евентуалната кандидатура на БСП за председател на ЦИК, Цветанов коментира: „Знам, че той е много добър на „стъкмистиката“, но не знам до колко на обективните данни, които дава като социолог“. „Ако БСП имат смелостта да номинират Юрий Асланов, това ще бъде поредният опит за тиражиране на дезинформация“, каза още той.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛИТИКА:

Гешев е сигурен, че Борисов стои зад взрива на колата му

"Полезни идиоти", "Няма да ви взривят вас, има по-лесни начини": Гешев обижда депутатите

Главчев на среща със службите, обсъждат изборите и Близкия изток

Рокадите в министерствата продължават, Йоловски и бивш министър на Радев се връщат (СНИМКИ)

Гешев за пудела и пачките: Най-високо в мафията стоят политиците (ВИДЕО)

МВнР кани международни наблюдатели за изборите на 9 юни

Доц. Искрен Иванов за рокадата в правителството: И друг път сме виждали министри-еднодневки

Не служебен, а партиен кабинет: Йотова настоя Главчев да докаже дали е независим (СНИМКИ)

Кирил Петков: Управлява ни перманентна власт, за която не сме гласували (ВИДЕО)

С руска пропаганда Петър Волгин и "Възраждане" тръгват към евроизборите

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика