ГЕРБ с десетки сигнали за изборни нарушения, най-значимия - срещу Кирил Петков

5398
ГЕРБ с десетки сигнали за изборни нарушения, най-значимия - срещу Кирил Петков
Снимка: БГНЕС

Цели 16 жалби до 18:00 часа изпрати партия ГЕРБ, като всяка от тях касае различно населено място.

На челно място е сигнал срещу Кирил Петков – заради това, че в ефир той си позволи да каже за кого е гласувал за президент и призова за подкрепа за "Продължаваме промяната". Волен Сидеров от "Атака" обърна внимание на същото, а ЦИК вече наложи глоба.

За село Ябълково, община Димитровград, има сигнал, че автомобил с билборд с номера на бюлетината на „Продължаваме промяната” (номер 25) и лицата на Асен Василев и Кирил Петков обикаля и агитира. Също за Хасковско има сигнал – за агитация във Фейсбук от кандидат-депутат на „Демократична България”, посочено е името на Катя Панева.

ГЕРБ: Най-големият купувач на гласове е служебният кабинет и Бойко Рашков

"Бойко Рашков се занимава да тормози хората в страната и продължава да борави с внушения. За да гарантираме честност на изборите е нуж...

Първият за деня сигнал дойде за Благоевград и той касаеше купуване на гласове в ромската махала в града. Подаде го евродепутатът Андрей Новаков, а след няколко часа последва уточнение: „В часовете преди обяд в ромската махала са забелязани да обикаля Ангел Танев, чиято съпруга Анита Коцелова, е втора в листата на ПП ИТН и съдружникът му Георги Иванов, както и да влизат по ромските къщи. По същото време близки до посочения Танев лица от ромски произход Николай Айдаров и Фея Лазарова са забелязани да купуват гласове в полза на посочената политическа партия”.

Последва сигнал за Хисаря – с твърдение, че човек, който мери температурата на избирателите, следи и на екрана на машината как гласуват. Посочено е името на Цвятко Истилянов, кмет на село Красново. От там дойде и втори сигнал – че в село Мало Крушево членът на СИК Таня Георгиева от БСП умишлено подвеждала по-възрастните избиратели и не им давала възможност да поискат 2 бюлетини т.е. и за парламентарни, и за президентски избори (в секции с под 300 избиратели се гласува хартиено).

Подобен сигнал има и от Троянско – че кметският наместник на Старо село Венета Манева говорела на избирателите да внимават да не объркат номера като гласуват.

За Струмяни има сигнал, че в контролните разписки на няколко секции пишело 5000 избиратели, а били общо 4197.

Бойко Рашков: Партиите си помагат, разменят си гласове

Почнали да си помагат партиите взаимно, разменят си гласове, каза пред "Дневник" служебният вътрешен министър Бойко Рашков. Мисля, че и...

За Айтос е подаден сигнал, че в подвижна секция 52 Георги Янев е зам.-председател на въпросната комисия, е от квотата на ИТН. В същото време той е действащ общински съветник в Айтос.

За Кърджали има сигнал с видео, че в избирателна секция №48 в СУ „П.Р. Славейков“ членове на СИК директно подсказват на избирателите.

За Дряново е подаден сигнал, че в едната секция двама члена от ИТН са брат и сестра, във втората са две сестри и в третата са брат и сестра.

За Сливен има сигнал, че в една от секциите на града председателят на СИК дава две карти за гласуване, за да се гласува на двата вида избори. Сигналът касае само един избирател. А за секция 58 във Видин има сигнал, че председателят на комисията позволява на един от членовете на СИК да стои до машината по време на вота и да указва на гласоподавателите за кого да гласуват. ГЕРБ-Видин подаде жалба в РИК и заради сигнал, дошъл в щаба на партията, че в село Арчар лице, известно с името Ромео, извозва гласоподаватели до секциите, указва как да се гласува и заплашва членове на СИК.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛИТИКА:

Началникът на отбраната и генерал от НАТО обсъдиха засилване на ПВО на Алианса

Докладът на временната комисия за "Митниците" отива в прокуратурата

Винаги двама, винаги: ГЕРБ вече говори за Пеевски и Борисов като за едно

Главчев пред близки на отвлечени български моряци: Работим активно да се приберат скоро

БСП ще поиска отлагане на либерализацията с три години (ВИДЕО)

Забраната за реклама на хазарта мина на комисия, но едва ли ще стане факт

Петков: Пеевски и Борисов не притежават тази държава (ВИДЕО)

ПП-ДБ, БСП, "Възраждане" и ИТН свалиха председателя на парламента (ВИДЕО)

Пеевски за обединението срещу Желязков: Видяхте неограничения кеш на коалицията на пудела (ВИДЕО)

Борисов: Честито на новата сглобка, ние се отървахме от ПП (ВИДЕО)

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика