ГЕРБ ще обмислят дали да не оттеглят подкрепата си за промяната на субсидиите

2249
ГЕРБ ще обмислят дали да не оттеглят подкрепата си за промяната на субсидиите
Снимка: БГНЕС

ГЕРБ ще обсъди и ще обмисли още веднъж позицията си дали да подкрепи предложенията на "Воля" субсидиите на партиите в НС да останат 11 лв. на глас, но тези на извънпарламентарните партии с над 1% подкрепа да се намалят на 1 лв.

Това каза на брифинг в Народното събрание народният представител от ПГ на ГЕРБ Тома Биков, провокиран от многото коментари по темата.

Марешки предлага субсидия да получават само партиите в парламента

  Партия "Воля" на Веселин Марешки внесе промени в Закона за политическите партии, в които се предвижда на държавна субсидия да...

„Склонни сме и ще обмислим да оттеглим подкрепата си от тези предложения“, заяви той.

„По отношение на Русия на брифинга на БСП чухме, че трябва да се самоопредилим къде сме - в Европа сме и в НАТО. Надявам се те да се самоопределят. Един ден Георги Свиленски обявява, че започват кампания за отпадане на санкциите, едностранно отказване на България да ги подкрепя, а на другия ден Нинова обяви, че няма такава кампания“, посочи Тома Биков.

„Преди изборите Румен Радев обяви, че ако стане президент, ще работи за отпадане на санкциите. След като назначи служебно правителство, то ги подкрепи и практически съхрани тази българска позиция“, припомни той.

„Ние се самоопределихме с европейска и НАТО-вска позиция по този въпрос, така както всички останали държави в Европа“, каза още депутатът от ГЕРБ.

"Думите на Бойко Борисов за Левски бяха казани във връзка с лъжите на БСП по отношение на границата. Не се е говорило нито за Левски, нито за приноса му към България, едва ли има партия, която го оспорва", допълни още той по повод искането на БСП премиерът Бойко Борисов да се извини за думите си на партийния форум на ГЕРБ, свързани с Васил Левски, предаде Фокус.

Гняв срещу готвеното шоково намаление на субсидиите за партиите извън парламента

Партиите в парламента ще получават по 11 лева на глас, а тези, които са извън парламента, но са минали границата от 1% от участвалите н...

„Не виждам какво толкова да казваме, чак и отворено писмо на БСП, адресирано до българския народ. Корнелия Нинова общува с народа доста сериозно вече“, коментира той.

„По отношение на интервюто на Антон Кутев от тази сутрин ще кажа, че благодарение на подобни интервюта спечелихме последните избори. Така че няма да искаме неговото наказание, наказанието го понася цялата партия на избори“, обясни депутатът.

„Очевидно има различни БСП-та, вътрешнопартиен анализ на БСП не мога да правя. Има няколко БСП-та, които подскачат от студио в студио и говорят различни неща. Това е проблем на Корнелия Нинова, ние имаме единна позиция по всички въпроси“, посочи Тома Биков.

На въпрос ще приеме ли ГЕРБ лидерската среща, инициирана от Корнелия Нинова за промяна в Конституцията: „Всичко приемаме, което Корнелия Нинова предлага. Какво означава лидерска среща -  да предложи законопроект, който да бъде обсъден. Ако ще се събират да пият кафе лидерите на партиите, за да може Корнелия Нинова да говори общи приказки - това не е сериозно“.

„Нашият лидер Борисов подписа веднага писмото за КТБ, което Нинова беше предложила и твърдеше, че той не искал да подписва. Както той подписа това, така сме готови да подкрепим техните предложения, свързани с преразглеждане на Прехода“, изтъкна Тома Биков. „Не виждаме желание от тяхна страна. Гледаме какво правят, а не какво говорят. Правят точно обратното, очевидно имат притеснения, защото в техния Национален съвет има доста хора, които са участвали в тези процеси“, каза още той.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛИТИКА:

"Скалъпена история": Асен Василев обясни познава ли се с баща и син Димитрови

"Реванш, наказание и ненужна демонстрация": Росен Желязков за отстраняването му от шефското място в парламента

Шефът на НЗОК ще съди Лена Бориславова за клевета

Радан Кънев: В Брюксел не се чува нищо от скандалите у нас

Д-р Петър Москов: През последните две години маските паднаха, обществото ни няма посока

Кабинетът освободи Вяра Тодева и още 5 областни управители за сметка на кадри на ГЕРБ (СНИМКИ)

Киселова за избора на следващия председател на НС: Той е потенциален кандидат за премиер

"Левицата" с нов залп срещу Корнелия Нинова - отново е замесена Ваня Григорова

НС ще има поне още едно заседание, за да забранят депутатите рекламата на хазарт

"Не пипай там, където не ти е работа": Ицо Хазарта каза защо цялата задкулисна машина премазва ПП-ДБ

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика