ГЕРБ ще предложи кабинет за сравнение (ВИДЕО)

14067
ГЕРБ ще предложи кабинет за сравнение (ВИДЕО)
Снимка: БГНЕС

Ще предложим правителство с премиер Даниел Митов, ще го подредим пред президентството за сравнение, после ще върнем мандата. Това каза на брифинг лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов. Следим всички изказвания на политиците, на по-важните. Няма някой да не е употребил думата "хаос", значи само нашият слоган е верен, каза Борисов.

Време е за друго каза ИТН, видяхте кое е другото - хаос, посочи той.

БСП казват "сигурност в промяната". Аз много се забавлявам когато Корнелия Нинова говори за модела "Борисов", не мога да си обясня как толкова провалили се на избори си позволяват да говорят с такъв тон. Моделът "Борисов" във всяка една сфера се справяше добре, с гръцката криза, с ковида. Този модел означава - лидер на Балканите, България е уважавана от всички и всички мероприятия са се провеждали за 4 г. само в София. Икономически растеж, мащабни инфраструктурни проекти, рекордни ръстове в земеделието, икономиката, IT сектора и т.н. Да не говорим за спорта, че там ще ни хейтат, но те няма какво да кажат", каза Борисов.

Той обясни, че е очаквал да се изпадне в тази патова ситуация да не се изпълни първия мандат. "Те в България не са победители. Гласовете им дойдоха от чужбина. Предупредихме какво правиха с машините. Ще лъсне и този Костинброд. Създайте илюзия у хората, че има смисъл да отидем на избори", обърна се той към партията на Слави Трифонов.

"Справихме се с финансовата и икономическата криза. Мащабни инфраструктурни проекти, рекордни ръстове в земеделието, IT сектора, автомобилния клъстър. Това е моделът Борисов. ДПС казват рестарт на държавността. Така я рестартираха, че не могат да съставят правителство", каза председателят на ГЕРБ Бойко Борисов.

Той обясни, че след управлението на ГЕРБ България е оставена в "най-блестящата ситуция" при пандемията от коронавирус от всички европейски страни. "Осигурихме 3 млн. ваксини. Във Великобритания има 70% ваксинирани, в Италия 66%, В Гърция 56%, а в България сме 17% ваксинирани. Здравното министерство единствено трябваше да продължи започнатата от нас кампания, но и това провалиха", каза още Борисов.

Много се забавлявам, когато уважаваната от мен Корнелия Нинова, и не са прави нейните съпартийци да я гонят с викове "Оставка" на Бузлуджа да бяга из гората като дива коза, защото тя изведе партията до небивали висоти - от четвърто на трето място. Когато говориш за модела "Борисов", не мога да си обясня как толкова провалили се на избори, побеждавани по всякакви правила от нас, си позволяват да говорят с такъв тон", коментира Бойко Борисов.

Той подчерта, че моделът "Борисов" се е осланял на добри експерти и професионалисти, които са се справили с т.нар. "гръцка криза", както и със здравната от COVID-19. По думите му моделът "Борисов" означава лидер на Балканите, а това е довело до това България да бъде уважавана държава. Според него по време на управлението на ГЕРБ е имало ръстове и постигнати успехи в много различни сектори, включително в IT сферата, земеделието, спорта и т.н.

Бойко Борисов изрази надежда служебният министър на икономиката Кирил Петков да представи списък с фирмите, които са получили кредити от държавата в последните два месеца. Той коментира и лозунга на ДПС "Рестарт на държавността", като се пошегува, че така са я рестартирали, че дори не може да се стигне до излъчване на редовен кабинет.

Даниел Митов към ДБ: Как може да стоите отдясно и да ръкопляскате на Бойко Рашков?

Не приемам колениченето на "Демократична България" пред президента. Как въобще можете да стоите от дясната страна в парламента и да рък...

"Аз съм учуден как могат да принизяват и да считат, че някой потривал ръчички и се радвал на този хаос. Ние сме си дали най-хубавите години, за да направим България прекрасната държава, която беше. Обаждат ми се колеги от ЕС и ме питат: Бойко, какво става в България? И даже Митов с неговия брилянтен английски не може да намери думи да опише какво се случва", заяви бившият премиер.

Той призова партиите в НС да се уважават и създадат отново илюзии в избирателите, че нещо може да се случи. "За да ги мотивирате да отидат на следващите избори", каза още Бойко Борисов.

"Когато говорим за ковид-вълната: ние оставихме държавата в най-блестящата ситуация от всички в Европа. Ние отворихме ресторантите и нощните заведения месеци преди нощните заведения и почти всичко работеше", коментира още лидерът на ГЕРБ.

Няма да се кандидатирам за президент, каза Борисов в отговор на журналистически въпрос. Кандидатурата на ГЕРБ за президент ще се разбере след като се изясни ситуацията с парламентарните избори.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛИТИКА:

Киселова: Главчев осъзна, че няма да се справи сам и потърси помощ от онези, които сега са вече недоволни

Нинова: Правителството да предяви иск към лицата, подписали с "Боташ" (ВИДЕО)

Депутатите ще работят до късно в петък, докладът за "Боташ" влиза в зала

Даниел Митов се отказа да бъде външен министър (ВИДЕО)

Политолог: ПП-ДБ искат да покажат, че ГЕРБ, ДПС и Радев играят заедно, за да ги унищожат

На първо четене: Вдигат заплатите на военните с 30%

"Не е честно": Борисов не е доволен, че всички го питат за Митов (ВИДЕО)

Желязков с първи думи за исканата му оставка (ВИДЕО)

"Не съм предлагал нищо": Срещата премиер-президент приключи безславно

БСП иска оставката на Росен Желязков

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com