Горанов: Концесията на летището не е единственият начин за спасяване на БДЖ

1110
Горанов: Концесията на летището не е единственият начин за спасяване на БДЖ

Концесията на Летище "София" не е единственият начин за спасяването на БДЖ. Това заяви министърът на финансите Владислав Горанов.

По думите му, отдаването на концесия носи много по-големи позитиви и за държавната хазна, и за самото летище като търговско дружество.

Горанов: Стрес тестовете ще покажат рисковете в пенсионните фондове

Стрес тестовете имат за цел да покажат потенциални рискове в пенсионно-осигурителните фондове. Това заяви финансовият министър Владис...

Горанов е категоричен, че получаването на стотици милиони левове като доход за хазната и еднократно голямо плащане, с което да се оздравят държавните железници, е "много добра стратегия".

Ето какво още каза министърът, цитиран от БНР:

"Не е това единственият начин, но нека да ги разделим двете неща. За нас е правилно и коректно да се привлече сериозен инвеститор и оператор, който да развие Летище "София" и това са условията в концесията. Не са за пренебрегване и огромните постъпления в бюджета, които ще дойдат от това концесиониране. Подобна практика има в цяла Европа и едва ли можем да признаем, че държавата е най-добрия стопанин на едно търговско дружество. Концептуално често сме били упреквани, че държавата е лош стопанин, в този смисъл тази форма на публично-частно партньорство е гаранцията за израждането на модерно летищно съоръжение. Приходите за фиска съвсем не са за пренебрегване, тъй като очакваме стотици милиона еднократно плащане към бюджета и плащания в размер на милиони левове всяка година към държавата".

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика