Горанов обяви кога ще е готов кабинетът "Борисов 3"

1677
Горанов обяви кога ще е готов кабинетът "Борисов 3"
Снимка: БГНЕС

Поредният кръг преговори за съставяне на правителство между ГЕРБ и "Обединените патриоти" приключи. Срещата продължи над 3 часа и се проведе в централата на ГЕРБ.

На нея екипите уточниха последните детайли от коалиционното споразумение, което следва да бъде подписано от лидерите на двете формации. В него ще бъде вписана структурата на кабинета "Борисов-3". Документът ще бъде подписан със сигурност до 4 май, но Владислав Горанов сподели, че това може да се случи и по-рано. Той обясни, че конкретните имена на министрите ще бъдат съобщени на същата дата.

Байрактаров атакува: За да стане минималната пенсия 300 лв., са нужни 750 млн. лв.

За да може минималната пенсия в България да стане 300 лева, както бурно искаха "Обединени патриоти", са необходими 750 млн. лева. Тази ...

"Поименният състав на кабинета не е толкова важен. В споразумението има механизми и за назначаване, и за отзоваване на министри. Съставът ще се определи, едва след като ни бъде връчен мандатът от президента", подчерта Горанов. Той добави, че единство формацията, номинирала даден министър, ще има право да го отзове. Премиерът Бойко Борисов, разбира се, също ще има отношение по темата, тъй като той трябва да предложи промените в състава на кабинета пред парламента. Отзоваването на министър пък ще се случва на основание сваляне на политическата подкрепа

В кабинета "Борисов-3" ще има 4 вицепремиерски поста, не все още не са определени техните ресори заради предстоящото европейско председателство, каза още Владислав Горанов. "Структурата на Министерския съвет като портфейли е същата. Някои вицепремиери ще поемат и министерства", поясни ексминистърът на финансите.

Съпредседателят на "Обединените патриоти" Красимир Каракачанов подчерта, че постовете в правителството ще бъдат разпределени на база тежестта на всяка от двете формации в парламента. "Колко министерства ще получим все още не е коментирано. Важното е във всяко министерство да има хора и от ГЕРБ, и от ОП. Партньорите са за това - да споделят отговорността", допълни той.

Горанов потвърди, че правителството ще бъде съставено само от ГЕРБ и Патриотите, изключвайки "Воля" на Веселин Марешки. Все пак бившият финансов министър поздрави Марешки за предоставената подкрепа.

Владислав Горанов: От 1 октомври 200 лв. минимална пенсия е възможното решение

От 1 октомври 200 лв. минимална пенсия е възможното решение. Въпросът не е какво може да дадем, а какво може обществото да си позволи. ...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика