X
 
 

Горанов: Около 3% от данните на НАП са засегнати при атаката

2073 1
photo of Горанов: Около 3% от данните на НАП са засегнати при атаката
Снимка: БГНЕС
"От руски домейн е изпратело съобщение до български медии, линковете в който водят до сървъри на НАП. Тази информация съвпада със сървърите на НАП и това потвърждава нерегламентирания достъп до сървърите на НАП.

Продължава работата за разкриване на хакерската атака и за минимизиране на щетите. По разпореждане на премиера се извършва преглед на системата, за да се минимизират опити за нови хакерски атаки", съобщи вътрешният министър Младен Маринов.

Най-вероятно хакването на НАП е станало още през 2018 г.

Атаката срещу НАП е станала чрез SQL инжекция, при която след като служители в приходната агенция са въвели потребителското си име и па...

"Изключително неприятна атака, информацията е част от базата данни на НАП. Около 3% от данните са засегнати", допълни министърът на финансите Владислав Горанов.

Припомняме, че Националната агенция по приходите и ДАНС проверяват изтичане на лични данни от системата на приходната агенция. Това потвърдиха пред Нова телевизия от НАП. До проверката се стигна, след вчера на електронната поща на определени медии бяха изпратени файлове, за които се твърди, че са на Министерството на финансите.

Данните съдържали ЕГН-та, имена и доходи. По информация в някои електронни медии, течът е дело на анонимни хакери, които са разпратили през руски имейл сървъри масив от 57 папки. Хакерите твърдят, че състоянието на киберсигурността ни е пародийно. Освен това казват, че разбитите бази данни засягат информация за над 5 милиона български, чужди граждани и компании. Данните съдържат ЕГН-а, имена, а в определени папки има и справки за доходи.

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители
  • ИЗВОД: 1 ИЗВОД: преди 1 месец Профил на трол?
    Хакерите твърдят, че състоянието на киберсигурността ни е пародийно.Альоуууу...Бацеее...нещо да кажеш по въпроса???Мирише ми на нови оставки....
missing image
8 признака, че мъжът отдавна НЕ е правил секс

Харесвате си готиния колега от съседния отдел. Той е симпатичен, млад и със сигурност финансово по-добре от вас. Въпреки това, има някои слухове,...