Гроздан Караджов: Невъзможно е да се построи АМ "Хемус" до 2024 г.

7098
Гроздан Караджов: Невъзможно е да се построи АМ "Хемус" до 2024 г.
Снимка: БГНЕС

Завършването на магистрала „Хемус“ през 2024 г. може да го сложите в графата предизборни обещания. Не искам да лъжа и да давам обещания. Магистрала „Хемус“ няма да бъде завършена по рано от 2027 г.

Това каза вицепремиерът и регионален министър Гроздан Караджов и опроверга думите на експремиерът Бойко Борисов, казани през юни 2020 г., че магистрала "Хемус" ще е готова до 2024. 

Той обясни, че първият участък е почти готов. 2-и и 3-ти участък имат нужда от преработка. "Вторият участък ще стане готов пролетта, а участък 3 ще е готов до края на годината. В 4-ти и 5-ти участък също има проблеми, тъй като собствеността не е отчуждена. 7-и и 8-и участък ще са по изцяло ново трасе, което ще се удължи с 3 км", каза в ефира на Нова телевизия Караджов.

Инж. Евгени Генчев става изпълнителен директор на "Автомагистрали" ЕАД

Вицепремиерът и министър на регионалното развитие и благоустройството Гроздан Караджов назначи Цветан Петков и Евгени Генчев за членове...

Попитан как тогава ще се построят 4-5 моста по Дунав за 4 години, каквито заявки даде финансовият министър Асен Василев, Караджов отговори, че той не е давал такива обещания. „За този период може само да започне строителството на 1-2 моста. Явно възможностите са преразчетени. Когато имаш мост между две държави трябва и другата страна да каже какви са сроковете“, добави той.

Относно магистрала „Струма“ регионалният министър заяви, че най-лесно е да се използва съществуващото трасе и само да се ушири. Той увери, че ще се вземат всички мерки, свързани с опазване на животинския свят там.

“Не е толкова голяма драма там дори да е двулентов път. Въпреки това е планиран път с 3 ленти”, каза министърът. Относно идеята за тунел и безопасността на такъв проект каза: “Има си отвори и излази и ако стане нещо, всички ще могат да излязат. Има си и аварийно платно, в които ще могат да влизат пожарни екипи”. По думите му този проект ще е 4 пъти по-скъп и ще отнеме два пъти повече време..

Гроздан Караджов обясни, че би искал да остави след себе си повече природа, а не бетон.

Тунелът под Шипка може да бъде разширен след като бъде пуснат

За най-сериозната част от тунела под Шипка всичко е свършено, единствено се чака одобрението на необходимото европейско финансиране. То...

“Ремонтите биват два вида - текущ и основен. За основния ремонт се изискват разрешителни. Трябват поне 3-4 месеца да проектирате, после 2-3 да съгласувате. Тази година има почти около 1 млрд. лв. повече за ремонтиране на пътища”, поясни регионалният министър.

Според него трябва да се узакони продължаването на започнатите строителни дейности: “Това е единственият начин държавата да не загуби пари”, категоричен е той.

По темата с уволнението на директорката на “Автомагистрали” коментира: “Документите говорят, че цялата схема с инхаусите е създадена по нейна докладна”.

"Не е имало проблеми със снегопочистването и проходимостта. Чисти се навсякъде. Няма проблеми по магистралите. На някои пътища има кратки затваряния за над 12-тонни камиони", заяви вицепремиерът.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛИТИКА:

Йорданов: Когато обвинят някого за престъпник, трябва да се дадат конкретни данни

Прокуратурата потвърди: Живко Коцев е привлечен като обвиняем

Веселин Вучков: Поведението на Коцев нанесе тежки поражения върху МВР

Главчев призова президента да подпише указа за Даниел Митов

Костадинов с предизборен дъх: България говорила с Украйна да ѝ дава ракети и танкове

Правна комисия реши как ще работи парламентът в кампанията

Президентът обяви, че не иска Даниел Митов за външен министър (ВИДЕО)

Доц. Киселова: Не може да се иска вот на недоверие на служебен кабинет

Кирил Петков: Обмисляме дали да поискаме оставката на Росен Желязков (ВИДЕО)

"Съдебен тормоз": Искат оставката на Калин Стоянов за заведено дело шамар срещу журналисти

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика